Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Ομοσπονδιακός δικαστής καλεί Fauci και κυβερνητικους αξιωματούχους σε ένορκες καταθέσεις για τη φίμωση των Social Media




Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τον Dr. Anthony Fauci και μια πλειάδα άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης Biden να δώσουν ένορκες καταθέσεις για τη φερόμενη συμπαιγνία της αμερικανικής διοίκησης με εταιρείες μέσων.... κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά θέματα «λογοκρισίας της ελευθερίας του λόγου».


Από την Ruth Bashinsky/Dailymail.Com

Την Παρασκευή, δικαστήριο του Μιζούρι έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλαν ο Γενικός Εισαγγελέας της πολιτείας, Eric Schmitt και ο Γενικός Εισαγγελέας της Λουιζιάνα, Jeff Landry, και οι δύο Ρεπουμπλικάνοι. Και οι δύο κατηγορούν την κυβέρνηση Biden ότι «συνεργάστηκε χέρι-χέρι» με τους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να «λογοκρίνουν» αρνητικές ειδήσεις για τον Λευκό Οίκο, κάτι που χαρακτήρισαν «κατάφωρη επίθεση στην Πρώτη μας Τροποποίηση».

Η μήνυση των δύο εισαγγελέων ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση Biden συνεργάστηκε ενεργά με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις ενθάρρυνε να λογοκρίνουν «αποκρουστικές» απόψεις και ομιλητές κατά παράβαση των δικαιωμάτων αυτών των ατόμων σύμφωνα με την Πρώτη Τροποποίηση του αμερικανικού Συντάγματος.


Eric Schmitt

Συγκεκριμένα, στην απόφασή του, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Terry Doughty, υποστήριξε ότι τα δημόσια σχόλια του Fauci σε σχέση με την εθνική πολιτική για την πανδημία τον έκαναν άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση και διέταξε την ένορκη κατάθεσή του. «Ο αμερικανικός λαός αξίζει απαντήσεις για το πώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεννοήθηκε με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να λογοκρίνουν την ελευθερία του λόγου», ανέφερε ο Schmitt.


Άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που καλούνται σε ένορκες καταθέσεις είναι οι: Jen Psaki, πρώην Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, ο Διευθυντής Ψηφιακής Στρατηγικής του Λευκού Οίκου Rob Flaherty και ο πρώην Ανώτερος Σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την COVID-19, Andrew Slavitt. Ο ειδικός πράκτορας του FBI, Elvis Chan, η διευθύντρια της CISA, Jen Easterly, η αξιωματούχος της CISA, Lauren Protentis, o γενικός χειρουργός Vivek Murthy, η επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών μέσων του CDC, Carol Crawford και ο εν ενεργεία συντονιστής του Global Engagement Center του State Department, Daniel Kimmage, θα πρέπει επίσης να καταθέσουν.

Η μήνυση των 164 σελίδων κατατέθηκε στα τέλη της προπερασμένης εβδομάδας, αλλά μια επιπλέον κατάθεση της περασμένης Δευτέρας δείχνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αξιωματούχοι διευρύνουν τις νομικές προσπάθειές τους προκειμένου να στοχεύσουν 47 ακόμη κυβερνητικά τμήματα, υπηρεσίες και αξιωματούχους εκτός από τους 20 καταγγελλόμενους που είχαν αρχικά περιλιφθεί.





Ο Πρόεδρος Joe Biden, η σημερινή Γραμματέας Τύπου Karine Jean-Pierre και η Nina Jankowicz, η οποία επρόκειτο να ηγηθεί του ανενεργού πλέον Συμβουλίου Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης του Biden, είναι επίσης μεταξύ των δεκάδων καταγγελλόμενων που αναφέρονται στη μήνυση.

«Τέλος, οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι η αξιοπιστία του Dr. Fauci έχει αμφισβητηθεί σε θέματα που σχετίζονται με την υποτιθέμενη “παραπληροφόρηση” σχετικά με την COVID-19 από το 2020. Συγκεκριμένα, οι ενάγοντες αναφέρουν ότι ο Dr. Fauci έχει κάνει δημόσιες δηλώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών, το ποσοστό του πληθυσμού που απαιτείται για την ανοσία της αγέλης, τη χρηματοδότηση από το NIAID της έρευνας για τον ιό “Gain Of Function” στη Γουχάν, τη θεωρία διαρροής εργαστηρίου και πολλά άλλα», υποστηρίζεται.

Ο Doughty -ο οποίος διορίστηκε από τον Donald Trump- απέρριψε την προσπάθεια του αμεδρικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης να χρησιμοποιήσει το λεγόμενο προνόμιο της εκτελεστικής εξουσίας, ισχυριζόμενος ότι θα ίσχυε μόνο για τα email της εσωτερικής διοίκησης. Τα email με εξωτερικά στελέχη είναι εκτός της συγκεκριμένης εξαίρεσης, αποφάνθηκε. Οι αλληλογραφίες τους είναι επίσης «προφανώς πολύ σχετικές» με την υπόθεση, έγραψε ο δικαστής στη γνωμοδότησή του των 10 σελίδων.

Η νομική αντίδραση της κυβέρνησης Biden αναμένεται τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου