Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Σταϊκούρας: Δεν θα έρθει fuel pass 3




Δεν θα έρθει fuel pass 3, όπως ανακοίνωσε μέσω συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3» ξεκαθάρισε ο ίδιος, διαψεύδοντας τη σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες.

«Σήμερα που μιλάμε ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι οι πολίτες έχουν βοηθηθεί ήδη από το Fuel Pass 1 και 2, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει γρήγορα αντανακλαστικά όταν υπάρχει ανάγκη.

Για κρατικές παρεμβάσεις, τόσο στο ντίζελ κίνησης όσο και για ένα ενδεχόμενο Fuel Pass 3 ο κ. Σταϊκούρας, ανέφερε ότι θα υπάρξουν από την πορεία των τιμών και τον δημοσιονομικό χώρο που το επιτρέπει.

«Όταν λαμβάνεις μια απόφαση δεν ενεργείς με το σήμερα αλλά με πως θα εξελιχθεί η κατάσταση», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας αναφέροντας παράλληλα ότι αυτή τη χρονική περίοδο καταγράφεται μείωση των τιμών ενέργειας.

«Μελλοντικά ίσως υπάρξουν νέες παρεμβάσεις αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέα μέτρα».

Αναφορικά με την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ο υπουργός Οικονομικών, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει σήμερα για μια σειρά από λόγους. Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα μέτρα δεν θα πρέπει να είναι οριζόντια αλλά μακροπρόθεσμα και σε όσους έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου