Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

ΕΣΗΕΑ: Αντωνιάδου, Καπάκος αρνήθηκαν την απεργία για τα Τέμπη!



Οι δημοσιογράφοι δεν θα απεργήσουν για την τραγωδία των Τεμπών! Οι παρατάξεις που ελέγχουν την ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης που έχουν κηρύξει οι ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που ελέγχεται από την πλειοψηφία των παρατάξεων της ΝΔ, όπως εκφράζεται από τη Μ. Αντωνιάδου και τη Συσπείρωση, παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Σταύρο Καπάκο, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε απεργία ο κλάδος την μέρα που θα παραλύσει ολόκληρη η χώρα στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το έγκλημα των Τεμπών!

Σημειώνουμε ότι η παράταξη του ΚΚΕ πρότεινε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 8 Μαρτίου. Η παράταξη του Τσαλαπάτη πρότεινε 24ωρη απεργία με ανοιχτή ημερομηνία. Ενώ η παράταξη του Βότσκαρης 24ωρη την Πέμπτη 9 Μαρτίου προκειμένου να καλυφθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις.

Την απόφαση τους να μην γίνει απεργία οι παρατάξεις της πλειοψηφίας, την …δικαιολόγησαν με την αιτιολογία της δημοσιογραφικής κάλυψης των απεργιακών κινητοποίησεων. Μάλιστα οι παρατάξεις της κ.Αντωνιαδου και του κ.Καπάκου για να καλυφθούν …συνδικαλιστικά πρότειναν να γίνει απεργιακή κινητοποίηση κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα!! Πιθανά την επόμενη Τετάρτη 15 Μαρτίου. Μάλιστα για να στηρίξουν την …απεργοσπαστική τους πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες την «έντυσαν» με το επιχείρημα ότι η απεργία της επόμενης εβδομάδας θα αφορά την συλλογική σύμβαση εργασίας και θα ανακηρυχθεί «ως ημέρα έρευνας για τα αιτία του δυστυχήματος στα Τέμπη»!!! Το ακούσαμε κι αυτό! «Ημέρα έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος»!

Κατανοούμε τη πρόθεση της κ. Αντωνιάδου να μην ενοχλήσει με μια απεργία των δημοσιογράφων το Μέγαρο Μαξίμου (ειδικά στη δύσκολη πολιτική περίοδο που βρίσκεται) αλλά με τις βαρύγδουπες προτάσεις της εκθέτει συνολικά τον κλάδο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου