Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Το «αλβανικό NARCOS»: Oι βρετανοί ανησυχούν για την αλβανική μαφία των ναρκωτικών



Αλβανοί γκάνγκστερ κατέλαβαν αδίστακτα τον έλεγχο της προμήθειας κοκαΐνης στη Νότια Αμερική για να πλημμυρίσουν τους δρόμους της Βρετανίας με ποσότητες ρεκόρ του ναρκωτικού, αποκαλύπτει έρευνα της Daily Mail.

Τα παγκόσμια πλοκάμια των αιμοδιψών βασιλιάδων της μαφίας από τα Βαλκάνια εκτείνονται πλέον από το «κράτος των ναρκωτικών» του Ισημερινού σε πόλεις και κωμοπόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Λεπτομέρειες της ανατριχιαστικής εξέλιξης αποκαλύπτονται στη νέα μας έρευνα σε δύο μέρη για το ίχνος καταστροφής που αφήνει η ακόρεστη ζήτηση της Βρετανίας για κοκαΐνη - η οποία τροφοδοτεί την αιματοχυσία στο εξωτερικό.

Η έρευνα και το ντοκιμαντέρ του βρετανικού μέσου αποκαλύπτει το πραγματικό κόστος της επιδημίας κοκαΐνης του Ηνωμένου Βασιλείου τόσο εδώ όσο και στο Εκουαδόρ - μια μικρή, φτωχή χώρα 6.000 μίλια μακριά.

Η αγορά κοκαΐνης στο Ηνωμένο Βασίλειο λέγεται ότι έχει τζίρο το ιλιγγιώδες ποσό των 2 δισεκατομμυρίων λιρών, ενώ υπολογίζεται ότι υπάρχουν 976.000 χρήστες, ενώ ο ετήσιος αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την κοκαΐνη έχει επταπλασιαστεί μέσα σε μια δεκαετία και πλέον ανέρχεται σε 840.

Έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας για το Έγκλημα έδειξε ότι οι ομάδες του οργανωμένου αλβανικού εγκλήματος ελέγχουν την αγορά κοκαΐνης σε όλες τις κύριες πόλεις και τα προάστια του Ηνωμένου Βασιλείου (με εξαίρεση το Merseyside, όπου οι τοπικοί γκάνγκστερς παραμένουν επικεφαλής).

Τώρα οι ίδιοι βαρόνοι των ναρκωτικών έχουν αποκτήσει σιδερένιο έλεγχο στη διανομή κοκαΐνης από το Εκουαδόρ, όπου έχουν εμπλακεί σε μια αιματηρή μάχη με τοπικά καρτέλ για την κυριαρχία στο προσοδοφόρο διεθνές εμπόριο κοκαΐνης.

Στο πρώτο μέρος της έρευνας, αποκαλύπτεται πώς οι Αλβανοί βαρόνοι των ναρκωτικών ελέγχουν πλέον την προμήθεια κοκαΐνης στο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο Brighton and Hove στη νότια ακτή της Βρετανίας, όπου σύμφωνα με έρευνα ένας στους πέντε ανθρώπους φέρεται να έχει πάρει την ουσία.

Σύμφωνα με πηγές, μια μυστηριώδης φιγούρα του υποκόσμου από την Αλβανία, ένα άτομο γνωστό μόνο με το αρχικό του όνομα, φέρεται να είναι ένας από τους εγκληματικούς εγκεφάλους που είναι υπεύθυνος για ένα δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών που προμηθεύουν κοκαΐνη σε επαγγελματίες της μεσαίας τάξης, εργαζόμενους και φοιτητές.

Νωρίτερα προέκυψε ότι η παγκόσμια παραγωγή κοκαΐνης έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει μετά τα lockdown του κορονοϊού.

Μια νέα έκθεση του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα αναφέρει ότι η καλλιέργεια της κοκαΐνης αυξήθηκε κατά 35% μεταξύ 2020 και 2021 και ότι οι μεγαλύτερες αγορές βρίσκονται στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Τον περασμένο μήνα ένας κορυφαίος βουλευτής του Ισημερινού αποκάλυψε πώς η απειλή της αλβανικής μαφίας έχει μολύνει τη χώρα του «μέσω της βίας, της δωροδοκίας και των εταιρειών βιτρίνας, για τη δημιουργία μιας παράνομης επιχείρησης εκατομμυρίων δολαρίων που συνίσταται στην αγορά κοκαΐνης σε χαμηλότερη τιμή στη Λατινική Αμερική και την εμπορία της στην Ευρώπη».

Ο Fernando Villavicencio, πρόεδρος της επιτροπής εποπτείας του Κογκρέσου, δήλωσε ότι περίπου 4.000 Αλβανοί ζουν στον Ισημερινό.

Πρόσθεσε: «Η διακίνηση ναρκωτικών, η διαφθορά και άλλες μορφές οργανωμένου εγκλήματος έχουν μολύνει ένα μεγάλο μέρος του συστήματος αίματος του κράτους του Ισημερινού, της πολιτικής τάξης και των κομμάτων της, του θεσμού της δικαιοσύνης, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και έχουν διεισδύσει ακόμη και στις ίδιες τις δυνάμεις της τάξης που είναι υπεύθυνες για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος».

«Η διείσδυση, η επέκταση και η ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο χάρη στη σύμπραξη και τη συνενοχή της πολιτικής εξουσίας. Σήμερα, το εύθραυστο θεσμικό πλαίσιο και η περιφρονητική δημοκρατία της κινδυνεύουν σοβαρά».

Η κοκαΐνη που διακινείται λαθραία από τον Ισημερινό στο Ηνωμένο Βασίλειο συνήθως κρύβεται σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και εισέρχεται μέσω των λιμένων του Ρότερνταμ ή της Αμβέρσας, στα οποία έχει επίσης σημειωθεί τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας των συμμοριών που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.
Αλβανοί βαρόνοι έκαναν «άγρια δύση» τον Ισημερινό

Όπως αποκαλύφθηκε από το βρετανικό μέσο, τμήματα του Ισημερινού έχουν μετατραπεί σε «Άγρια Δύση», καθώς οι Αλβανοί βαρόνοι ναρκωτικών και τα καρτέλ της Νότιας Αμερικής μάχονται μεταξύ τους.

Με αποκλειστικές on-the-record ενημερώσεις από αρχηγούς της αστυνομίας, αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών, τελωνειακούς επικεφαλής και ανώτερους στρατιωτικούς, καθώς και πρωτοφανή πρόσβαση σε εμπιστευτικές εκθέσεις πληροφοριών, η έρευνά της Daily Mail δίνει την τρομακτική εσωτερική ιστορία για το πώς η κοκαΐνη εισάγεται λαθραία στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Νότια Αμερική.

Κατά τη διάρκεια σχεδόν ενός μήνα στο Εκουαδόρ, οι δημοσιογράφοι του βρετανικού μέσου προσκλήθηκαν σε επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών και έγιναν μάρτυρες της σύλληψης δύο ψαράδων που προσπαθούσαν να περάσουν λαθραία κοκαΐνη αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων (16,4 εκατομμυρίων λιρών) στα ανοικτά των ακτών του Εκουαδόρ.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας, ένας γκάνγκστερ από τον Ισημερινό σπάει τον κώδικα σιωπής της Μαφίας για να αποκαλύψει πώς η μαφία του συνεργάζεται με Αλβανούς ναρκομανείς για να διακινήσει τόνους κοκαΐνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Σε μια εξαιρετική συνάντηση, αποκαλύπτει πώς πραγματοποίησε την πρώτη του δολοφονική επίθεση σε ηλικία 14 ετών.

Το βρετανικό μέσο αποκαλύπτει επίσης την ιστορία ενός από τους πιο διαβόητους NARCOS της Αλβανίας, ο οποίος με αμφιλεγόμενο τρόπο αποφυλακίστηκε πρόωρα από φυλακή στο Εκουαδόρ.

Ο Dritan Rexhepi έχει το παρατσούκλι «βασιλιάς των αποδράσεων» επειδή έχει δραπετεύσει από φυλακές στο Βέλγιο και την Αλβανία- και «βασιλιάς της κοκαΐνης» για την «επιτυχία» του να μεταφέρει κοκαΐνη στην Ευρώπη.

Τώρα φαίνεται ότι πρόκειται να εκμεταλλευτεί ένα νομικό κενό για να αποφύγει την έκδοσή του στην Ευρώπη, όπου καταζητείται για μια σειρά από εγκλήματα συμμοριών, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών.

Ο Rexhepi, ο οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των «πλέον καταζητούμενων» της Scotland Yard, είναι χαρακτηριστικός πολλών Αλβανών ναρκέμπορων με έδρα τον Ισημερινό, οι οποίοι, παρακάμπτοντας τους παραδοσιακούς μεσάζοντες, διαπραγματεύονται απευθείας με τους παραγωγούς κοκαΐνης στη Νότια Αμερική και ελέγχουν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού του ναρκωτικού από τη Νότια Αμερική προς την Ευρώπη - ιδίως το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υψηλόβαθμες πηγές της βρετανικής αστυνομίας πιστεύουν ότι οι διακινητές ανθρώπων που φέρνουν Αλβανούς μετανάστες στη Μάγχη συνεργάζονται με συμπατριώτες τους βαρόνους των ναρκωτικών για να παρέχουν πεζούς για την προμήθεια κοκαΐνης στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου





fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου