Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Πως πληρώνουν τις υπέρογκες εγγυήσεις τα κατηγορούμενα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ; Εγγυήσεις ύψους 1,7 εκατ. ευρώ σε δυο ακόμα κατηγορούμενους για τη σύμβαση 717 στην υπόθεση Των Τεμπών!




Δύο ακόμη κατηγορούμενοι, στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, που απολογήθηκαν ενώπιον της Ευρωπαίας Ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα για την σύμβαση 717 σχετικά με έργα για την σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, αφέθηκαν ελεύθεροι με την υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης μαμούθ, μεγαλύτερης ακόμη κι από αυτές που επιβλήθηκαν στα δύο προηγούμενα στελέχη, που συνολικά φθάνει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τέταρτος κατά σειρά κατηγορούμενος καλείται να καταβάλει το υπέρογκο ποσό των 800.000 ευρώ ως εγγύηση προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος, ο πέμπτος ποσό ύψους 900.000 ευρώ, ενώ παράλληλα τους έχει επιβληθεί και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Και πάλι η απόφαση αυτή ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της ευρωπαίας ανακρίτριας και της ευρωπαίας εισαγγελέα, Πόπης Παπανδρέου.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί σε τρεις κατηγορούμενους – όλοι τους διατελέσαντα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ- εγγυήσεις ύψους 500.000, 600.000 και 700.000 ευρώ αντίστοιχα.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεχιστούν οι απολογίες των υπολοίπων 18 κατηγορούμενων κατά περίσταση για τις πράξεις της απάτης, της απιστίας, της ψευδούς βεβαίωσης, με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κα. Πρόκειται για στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και της Κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την εκτέλεση της επίμαχης σύμβασης.

Ενδιαφέρον είχε η δήλωση του δικηγόρου των θυμάτων Γιώργου Ηλιόπουλου στο Alert Tv, που μίλησε για προσπάθεια των δικαστών να αναδείξουν πως πρόκειται για κύκλωμα που τους εξασφαλίζει αυτές τις εγγυήσεις!

Δείτε απο το 32 και μετά







anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου