Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Απεργία σήμερα 17/4 - ΜΜΜ: Τι ισχύει για Μετρό, λεωφορεία, ταξί - Τι ώρα οι πορείες



Γενική απεργία της ΓΣΕΕ σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου με τη συμμετοχή ρων συνδικάτων να είναι μαζική. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν τα ΜΜΜ, τα ταξί, η ΠΝΟ, τράπεζες, νοσοκομεία και καθηγητές.

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν τόσο σε κεντρικά σημεία της Αθήνας αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με την Τροχαία να προβαίνει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Οι προγραμματισμένες πορείες

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 17 Απριλίου έχουν ορισθεί στις 09:30 στα εξής σημεία:Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των Δήμων της Αττικής
Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση
Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων έχουν συγκέντρωση στις 09:00 το πρωί έξω από το κτήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας και από εκεί θα μεταβούν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Πώς αναμένεται να κινηθούν τα ΜΜΜ

Αναφορικά με τα μέσα μεταφοράς, την συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Σιδηρόδρομο, δηλαδή στα τρένα του ΟΣΕ και στον Προαστιακό.

Την ίδια ώρα τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα αναμένεται να κινηθούν από τις 09:00 ως τις 21:00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ, τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Σε ό,τι αφορά τα τρόλεϊ, το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε για σήμερα στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

Λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα: 52,53,56 και 57.
Στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισας: 1591,1592,2593,2594,1597 και 1598
Στο τμήμα Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς: 1300,1305,1318,1323,1326 και 2301
Στο τμήμα Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Πειραιάς: 1206,1207,1222,1223,1230 και 1231
Στο τμήμα Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα: 1532,1535,1550,1553,2530 και 2533
Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ

Στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη, 17 Απριλίου, θα συμμετέχει το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κινητοποίηση θα αρχίσει από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας.

Το Συνδικάτο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο Νυχτερινό.
Πώς θα κινηθούν τα ταξί

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οδηγοί των ταξί που αποφάσισαν να συμμετέχουν με στάση εργασίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου τους, οι ιδιοκτήτες ταξί θα προβούν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου από τις 5 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 το πρωί.

Την ίδια ώρα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Σε απεργιακούς ρυθμούς και οι τραπεζικοί της ΟΤΟΕ, γιατροί και νοσοκομειακοί της ΕΙΝΑΠ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ διοργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 05:30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

Τρίωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσει η ΟΛΜΕ.

Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε, επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, που θα συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου, αλλά και στη μεγάλη απεργία της Πρωτομαγιάς.

«Η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στα Τέμπη. Έστειλε αγωνιστικό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση, ότι η ζωή μας αξίζει!

Ότι δεν ανεχόμαστε να θυσιάζονται οι ανάγκες των εργαζόμενων, της νεολαίας, του λαού, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου. Προετοιμάζουμε τις πανελλαδικές – πανεργατικές απεργίες στις 17 Απρίλη και 1 Μάη», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της απεργίας θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Οι οδηγοί παρακαλούνται από την Αστυνομία να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους συγκεκριμένους οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της απεργιακής κινητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου