Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ τους κανουν οι ΡΩΣΟΙ.... Η Ρωσία έστειλε στην γαλλική πρεσβεία δέμα με στρατιωτάκια για παίξει ο Μακρόν τον Ναπολέοντα και να ξεθυμάνει (Βίντεο)



Σε μια κίνηση άκρως προσβλητική για την Γαλλία και τον πρόεδρο Ε.Μακρόν, προέβη η Μόσχα στέλνοντας στην γαλλική πρεσβεία κουτί με στρατιωτάκια με αποδέκτη το Παρίσι.. και τα σχέδια του για αποστολή γαλλικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό LCI, πριν από λίγες ημέρες η ρωσική εθνοφρουρά παρέδωσε στη γαλλική πρεσβεία στη Μόσχα ένα δέμα που περιείχε στρατιωτάκια και μικρά αυτοκινητάκια με το εξής μήνυμα: " Για τον Εμανουέλ Μακρόν για να μάθει να παίζει πόλεμο ώστε να απαλλαγεί από το κόμπλεξ του”.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κίνηση στα διπλωματικά χρονικά των δύο χωρών από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης, και της σύγκρουσης ρωσικών και γαλλικών συμφερόντων σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι κάτι παραπάνω από άσχημες, ενώ οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου έχουν προκαλέσει θυμηδία στο Κρεμλίνο, το οποίο δεν τον παίρνει στα σοβαρά.
Η Γαλλία ετοιμάζει νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία με εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα

Οι γαλλικές αρχές, ως μέρος ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας, θα παράσχουν στην Ουκρανία εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα παλαιού τύπου που παραμένουν επιχειρησιακά, καθώς και πυραύλους Aster.

Αυτό δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιέν Λεκόρνου.

«Για να κρατήσει μια τόσο μεγάλη γραμμή μετώπου, ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται, για παράδειγμα, τα τεθωρακισμένα μας οχήματα πρώτης γραμμής (VAB), αφού πρόκειται για οχήματα που είναι απολύτως βασικά για την κινητικότητα των ουκρανικών στρατευμάτων.

Αυτός ο παλιός εξοπλισμός, ο οποίος εξακολουθεί να λειτουργεί, θα είναι μπορεί να ωφελήσει άμεσα την Ουκρανία σε σημαντικές ποσότητες. Μπορούμε να μιλήσουμε για εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού το 2024 και στις αρχές του 2025», εξήγησε ο Γάλλος υπουργός.

Σημειώνεται ότι τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού VAB, ηλικίας άνω των 40 ετών, αντικαθίστανται στον γαλλικό στρατό με τεθωρακισμένα οχήματα Griffon νέας γενιάς.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του Κιέβου να ενισχύσει τις δυνατότητες αεράμυνας, το Παρίσι «θα αποστείλει μια νέα παρτίδα πυραύλων Aster 30».

Οι πύραυλοι αυτοί χρησιμοποιούνται για τα συστήματα SAMP/T MAMBA που είναι ανάλογα του συστήματος Patriot.

«Αναπτύσσουμε επίσης τηλεκατευθυνόμενα πυρομαχικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να τα παραδώσουμε στους Ουκρανούς αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.


"Ο Μακρόν θέλει να προκαλέσει μια στρατηγική ήττα στη χώρα μας και συνεχίζει να αυξάνει το επίπεδο της άμεσης εμπλοκής της Γαλλίας" στη σύγκρουση στην Ουκρανία", είχε δηλώσει πρόσφατα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Μεντβέντεφ, είχε αναφέρει με τη σειρά του ότι οι δηλώσεις του Μακρόν προκαλούν και πλέον ούτε η Ρωσία «δεν έχει πλέον κόκκινες γραμμές όταν πρόκειται για τη Γαλλία». «Όλα επιτρέπονται μπροστά στον εχθρό», είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην πλατφόρμα Χ.

Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος από τη Ρωσία.

pentapostagma.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου