Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές για την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων



Μια σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα φιλοζωίας, υιοθεσίας και προστασίας των αδέσποτων ζώων έκανε σήμερα σε διάφορα σχολεία ο δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 4 Απριλίου.

Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Παλάσχας μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων επισκέφτηκαν σχολικές μονάδες των Ιωαννίνων και συζήτησαν με τους μαθητές το σημαντικό θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, με τον αντιδήμαρχο να τονίζει ότι οι υπηρεσίες του δήμου εργάζονται καθημερινά για την μείωση του αριθμού των αδέσποτων μέσω των προγραμμάτων στειρώσεων και υιοθεσίας, έχουν όμως ανάγκη από την συμβολή όλων στην προσπάθεια που κάνουν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παλάσχας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων είναι αφιερωμένη στα ζώα που βρίσκονται στο δρόμο όχι από δική τους επιλογή. Τα αδέσποτα έχουν κι αυτά κατοχυρωμένα δικαιώματα και εμείς ως δήμος αλλά και οι πολίτες οφείλουμε να τα σεβόμαστε. Με τις δράσεις που οργανώσουμε σήμερα σε σχολεία θέλουμε να προάγουμε τη φιλοζωική κουλτούρα για να καταφέρουμε να αμβλύνουμε το πρόβλημα. Ο δήμος Ιωαννιτών έχει διαχειρίζεται με όλες του τις δυνάμεις τα αδέσποτα και γι’ αυτό είναι πρώτος σε αριθμό στειρώσεων και υιοθεσιών. Το πρόβλημα όμως αντί να μειώνεται μεγαλώνει γιατί δεν αρκούν οι δικές μας ενέργειες αλλά χρειάζεται και η βοήθεια των συμπολιτών μας. Τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν. Κάποιοι τα εγκαταλείπουν. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου