Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Με επιτυχία η εκδήλωση «Γυναικολογική Υγεία και Πρόληψη»



Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 7 Απριλίου, αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά, στις 8 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη εκδήλωση, με θέμα «Γυναικολογική Υγεία και Πρόληψη», στο χώρο του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ιωαννιτών, με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή των γυναικών της πληθυσμιακής ομάδας των Ρομά.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων & Έμφυλης Βίας του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική του ΠΓΝΙ και υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας, Σοφία Μαρκούλα, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Σοφία Τζιοβάρα και το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Παράρτημα Ρομά.

“Ευχαριστούμε θερμά την κα. Αναστασία Βατοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας, με έμφαση στην Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την εξαιρετική και κατατοπιστική εισήγησή της, που μπόρεσε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των γυναικών και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά τους”, σημείωσε σε δήλωσή της η κ. Μαρκούλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου