Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Τζο Μπάιντεν: Ημέρα των LGBTQI+ το Πάσχα των Καθολικών! – Ανακήρυξε την 31η Μαρτίου ως την ημέρα των τρανς ...Οργή από Ντόναλντ Τραμπ



Την Κυριακή 31 Μαρτίου όπου εορτάζεται φέτος το Πάσχα των Καθολικών επέλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για να την ανακηρύξει ως ημέρα των ομοφυλόφιλων. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος αποκάλεσε την κίνηση αυτή ως βαθιά αντι-χριστιανική.

Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος αναφέρει πως η 31η Μαρτίου είναι η διεθνής «Ημέρα ορατότητας των διεμφυλικών» (‘Transgender Day of Visibility’) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Σε απάντησή του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει:

«Είναι αποτρόπαιο και προσβλητικό το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος του Τζο Μπάιντεν απαγόρευσε στα παιδιά να ασχοληθούν με τα θρησκευτικά έθιμα του Πάσχα και κήρυξε επίσημα την Κυριακή του Πάσχα ως «Τρανς Ημέρα Ορατότητας»», ανέφερε η εκστρατεία του Τραμπ.

«Δυστυχώς, αυτά είναι μόνο δύο ακόμη παραδείγματα της πολύχρονης επίθεσης της κυβέρνησης Μπάιντεν στη χριστιανική πίστη».

«Καλούμε την αποτυχημένη εκστρατεία του Μπάιντεν και τον Λευκό Οίκο να ζητήσουν συγγνώμη από τα εκατομμύρια Καθολικών και Χριστιανών σε όλη την Αμερική που πιστεύουν ότι σήμερα είναι μόνο για μια γιορτή – την Ανάσταση του Ιησού Χριστού», δήλωσε η Karoline Leavitt, η Εθνική Γραμματέας Τύπου του Τραμπ.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα

Είναι αλήθεια ότι η 31η Μαρτίου είναι μια ημέρα στις ΗΠΑ όπου έχει αφιερωθεί στους ομοφυλόφιλους και όλους τους LGBTQI++.

Πρώτη φορά η συγκεκριμένη ημέρα «γιορτάστηκε» από τους ομοφυλόφιλους στις ΗΠΑ το 2009. Κατά συνέπεια το Πάσχα των Καθολικών έτυχε να πέσει φέτος την 31η Μαρτίου.

Ωστόσο o Αμερικανός πρόεδρος όφειλε, και εάν ήθελε τόσο πολύ να τιμήσει τους τρανς και τους λοιπούς να μετακινήσει την ημέρα για οποιαδήποτε άλλη ημέρα του χρόνου, μόνο για φέτος αφού συμπίπτει με την Εορτή του Πάσχα.

Δεν το έκανε. Αντίθετα θεώρησε ότι είναι πιο σημαντική η συγκεκριμένη ήμερα ως αφιερωματική στους τρανς παρά για τον Χριστιανισμό, που γιορτάζει μια κορυφαία στιγμή του: Την Ανάσταση του Κυρίου.

Θεώρησε ότι ο «θεσμός» των ομοφυλόφιλων έχει μεγαλύτερο «ειδικό βάρος» από το Πάσχα. Μόνο και μονό αυτό είναι προσβολή προς το Χριστιανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου