Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τι ακριβώς δεν γνώριζε ο κ. Θωμάς Μπέγκας;


Τι ακριβώς δεν γνώριζε ο κ. Θωμάς Μπέγκας;

"Δεν θα πρέπει να επιτραπεί η επιστροφή στο παρελθόν του δήμου Ιωαννιτών, στην αναξιοκρατία, στην αδιαφάνεια, στην κακοδιαχείριση, τώρα που πέτυχε να γίνει ο πλέον αξιόπιστος δήμος με το νοικοκύρεμα των οικονομικών του." Αυτά διακηρύττει μεταξύ άλλων ο νέος επικεφαλής της παράταξης "Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα" και υποψήφιος δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας.

Πιστεύουμε ότι είναι σοβαρός άνθρωπος για να λέει τέτοια ως να προήρθε από παρθενογένεση ή ως να ήρθε από άλλο πλανήτη. Αντιδήμαρχος ήταν μέχρι πρότινος, εκ των επιτελών - στενών συνεργατών του κ. Φίλιου.

Τι ακριβώς δε γνώριζε και σε τι δε συμμετείχε ή διαφώνησε ο κ. Μπέγκας; Δεν άκουσε, δεν είδε τίποτε σχετικά με την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου; Δε γνωρίζει τίποτα για τις απολύσεις 130 συμβασιούχων, τις εκατοντάδες προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες, τις επιλεκτικές μετατροπές συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, την παραίτηση του δήμου από ένδικά μέσα υπέρ ιδιωτών - τεραστίων συμφερόντων, τις απευθείας αναθέσεις και προμήθειες, τις περίεργες δοσοληψίες με εργολάβους και πλήθος άλλων "ανδραγαθημάτων" - σκανδάλων της δημοτικής αρχής;

Αν νομίζει ότι με το συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος ή ως "στρουθοκάμηλος" να πείσει τους πολίτες Ιωαννίνων να τον υπερψηφίσουν ως "νέος, άφθαρτο και καλό παιδί", τότε μάλλον υψιπετεί και κινδυνεύει να θεωρηθεί αιθεροβάμων όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο κ. Μπέγκας γνωρίζει ασφαλώς ότι οι ηγέτες πρέπει να διακρίνονται για την υπευθυνότητά τους και αυτό μεταξύ των άλλων συνεπάγεται σύνεση, αυτογνωσία, ευθυκρισία και γενναιότητα που θα πει ότι ια πρέπει να τολμούν να λένε και τα λάθη τους, να αναλαμβάνουν δηλαδή την ευθύνη. Και εκείνος έχει το δικό του μερίδιο που ο δήμος, πέρα από όσα αναφέραμε, αφέθηκε στο έλεος του θεού και των... "αρπακτικών" επί τρία χρόνια, για να αρχίσουν ενόψει των εκλογών κάποια έργα, σχεδιασμένα και ενταγμένα από την υπό τον Νίκο Γκόντα δημοτική αρχή.

Αυτά λέει η κοινή λογική και ο κ. Μπέγκας δεν αρκεί να είναι καλό παιδί και γιος του αειμνήστου πατρός του. Καλά παιδιά και από καλή οικογένεια έψαχναν παλιά πατεράδες, μανάδες, παππούδες και γιαγιάδες για να παντρέψουν τα κορίτσια της οικογένειας. Εδώ τώρα δε συζητάμε για τέτοιο πράγμα, αλλά για τον άνθρωπο που θέλει να διοικήσει το μεγάλο δήμο Ιωαννιτών και άρα απαιτούνται πολλά περισσότερα τα οποία και αναμένουμε για να κρίνουμε.

Κώστας Καλτσής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου