Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ελαφρύ & εύκολο cheesecake

Ελαφρύ & εύκολο cheesecake
To λαχταράτε αλλά διστάζετε να το απολαύσετε λόγω θερμίδων; Απολαύστε το στην light εκδοχή του, την οποία μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα στο σπίτι και με λίγα υλικά.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 ΛΕΠΤΑ

Υλικά:
1 κουτί μπισκότα, τύπου Digestive, χωρίς ζάχαρη
1 κουτί τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia, light
1 κουτί φρουί ζελέ Γιώτης, χωρίς ζάχαρη
1 κουτί (200ml) κρέμα γάλακτος light
2-3 κ.γ. βούτυρο light
1 κουτί μαρμελάδα βύσσινο με ολόκληρα φρούτα

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα απλώνουμε σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ.
Ζεσταίνουμε στο μπρίκι το βούτυρο μέχρι να λιώσει και το απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και ανακατεύουμε μέχρι να απλωθεί παντού.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και όταν δέσει ρίχνουμε το φρουί ζελέ, ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ένα απαλό ροζ χρώμα.
Το απλώνουμε στη βάση μπισκότου και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
Αφού γίνει συμπαγές, απλώνουμε τη μαρμελάδα βύσσινο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου