Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Θωρακίζεται η Τράπεζα Ηπείρου

Θωρακίζεται η Τράπεζα Ηπείρου 
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας
Την κεφαλαιοποίηση των κερδών της προκειμένου να θωρακιστεί απέναντι σε κάθε κίνδυνο, επιλέγει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, καθώς εκτίμηση είναι πως μελλοντικά θα υπάρξει απώλεια εσόδων σε βάρος των τραπεζών και υπέρ των δανειοληπτών. Η πορεία της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας είναι συνεχής, με τα δείγματα να είναι αισιόδοξα, ενώ το θετικό είναι πως πλέον και η πολιτεία αρχίζει να δείχνει τη βούλησή της για ενίσχυση και διατήρηση των συνεταιριστικών τραπεζών. Την εκτίμηση αυτή έκανε μιλώντας στο vimanews.gr ο Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Βασίλης Τσουκανέλης.
Στο μεταξύ, τρεις σημαντικές αλλαγές για τον κλάδο των συνεταιριστικών τραπεζών φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Η πρώτη διάταξη αφορά την κατάργηση του υφιστάμενου περιορισμού ως προς τον μέγιστο αριθμό των μεριδίων που μπορεί να αποκτά ο κάθε συνεταίρος, χωρίς όμως να θίγεται το δικαίωμα των ψήφων καθώς ένας μεριδιούχος μπορεί να αποκτήσει απεριόριστες μερίδες αλλά οι ψήφοι δεν ξεπερνούν τις 5.
Η δεύτερη αλλαγή αφορά στην καθιέρωση των προνομιούχων μερίδων με τις οποίες δημιουργείται συμπληρωματικό κεφάλαιο, και τρίτον, ενισχύεται η εταιρική διακυβέρνηση με την εκλογή με ειδικό ψηφοδέλτιο δύο μελών του διοικητικού συμβουλίου τα οποία «είναι υπεύθυνα για τον καθορισμό του προσανατολισμού της δραστηριότητας του πιστωτικού αυτού ιδρύματος».
Θετικά ως προς τις αλλαγές αυτές εκφράστηκε ο κ. Τσουκανέλης, εκτιμώντας πως θα ενισχύσουν κεφαλαιακά τις τράπεζες και θα οδηγήσουν στην ενδυνάμωση των προοπτικών βιωσιμότητάς τους.


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου