Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ 

Μία ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 στις 20.30 στο Σπίτι του Ηπειρώτη, στην οδό Μουρούζη 14, πλησίον της Καρόλου στην Πάτρα, με την διοργανωτική φροντίδα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου της Πάτρας......
Στην εκδήλωση με γενικό τίτλο «Ο ματωμένος γάμος της Αλεξάνδρας στο Κομμένο Άρτας και οι θηριωδίες του Ναζισμού στην Ήπειρο», θα παρουσιαστεί το βιβλίο τουΔημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…, μία αληθινή ιστορία». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόσκληση της βραδιάς αυτής μνήμης που συνδιοργανώνουν η Ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πάτρας, «ελάτε να μνημονεύσουμε Κομμένο, να αποχαιρετήσουμε μ’ ένα δάκρυ τη νύφη Αλεξάνδρα».

Θα μιλήσουν για το βιβλίο ο φιλόλογος Κώστας Χρήστος, ο Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος Σ. Ε. Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών και ο ίδιος ο συγγραφέας Δημήτρης Βλαχοπάνος.

Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο επίτιμος πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου Πάτρας Μανόλης Μαγκλάρας. Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Ηλίας Λάμπρης τοπικός σύμβουλος στην μαρτυρική περιοχή του Κομμένου Άρτας, ο Κώστας Τσίρης πρόεδρος του Πανηπειρωτικού της Πάτρας και ο Γιάννης Παππάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων της Πάτρας.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι θα προβληθεί και δεκάλεπτο βίντεο με μαρτυρίες επιζώντων της ναζιστικής θηριωδίας, την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου