Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Πολιτική θύελλα για τη μονάδα λυματολάσπης

Πολιτική θύελλα για τη μονάδα λυματολάσπης


Ξεσηκωμό έχει προκαλέσει στον Δήμο της Ζίτσας η θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έργο εγκατάστασης Επεξεργασίας λυματολάσπης σε έκταση που παραχώρησε σε ιδιώτη η ιδιοκτησία της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ και αποτελεί κληροτεμάχιο του αναδασμού της Δημοτικής Κοινότητας Ελεούσας πλησίον του γηπέδου της περιοχής.

Το θέμα συζητήθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ζίτσας και πήρε πολιτικές διαστάσεις καθώς η εν λόγω επένδυση, πρόκειται να υλοποιηθεί από τον σύζυγο της αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων και προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος Τατιάνας Καλογιάννη.
Η κ. Καλογιάννη απείχε από την συζήτηση του θέματος στην συνεδρίαση της επιτροπής όμως αυτό δεν ήταν αρκετό και το Δημοτικό Συμβούλιο της Ζίτσας καταλογίστηκε εσπευσμένη συζήτηση του θέματος παρά το γεγονός ότι είχε ένα μήνα περιθώριο και θα μπορούσε να περιμένει ώστε να έχει και την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας πέραν του ομόφωνου όχι στην γνωμοδότηση της ΜΠΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε ψήφισμα καταγγελίας της Περιφερειακής Αρχής, να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης της ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση αλλά και να εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο να προσφύγει και νομικά σε περίπτωση απόφασης που θα θίξει τα συμφέροντα του Δήμου, ενώ αρνητική ήταν και η απόφαση και για το επόμενο θέμα που αφορούσε στην γνωμοδότησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου : «Μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, εντός της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου