Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πρόωρη επιστροφή στα θρανία λόγω καταλήψεων


Πρόωρη επιστροφή στα θρανία λόγω καταλήψεων
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας Στα θρανία θα βρεθούν από αύριο οι μαθητές όσων σχολείων απώλεσαν διδακτικές ώρες λόγω των καταλήψεων στην αρχή του σχολικού έτους. Εξαίρεση δεν αποτελούν και τα σχολεία της Ηπείρου, καθώς σε 55 Γυμνάσια, Ενιαία και Επαγγελματικά Λύκεια οι μαθητές θα επιστρέψουν πρόωρα στις σχολικές τάξεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπάρξει και παράταση του διδακτικού έτους.
Συνολικά, τα σχολεία που θα ανοίξουν τις ημέρες αυτές είναι περίπου 500, εκ των οποίων τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια. Το κάθε σχολείο θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων.
Την εικόνα για το Νομό Ιωαννίνων έδωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Ερασμία Ζαβιτσάνου, λέγοντας πως αύριο Τετάρτη θα λειτουργήσουν 14 σχολεία, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17, ενώ για 11 σχολεία στο Νομό θα χρειαστεί και παράταση του διδακτικού έτους, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Αντιδράσεις υπάρχουν από την ΟΛΜΕ και τις κατά τόπους ΕΛΜΕ, που προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με την κα. Ζαβιτσάνου να επισημαίνει πως δεν πρόκειται για απόφαση της περιφερειακής διοίκησης, αλλά για απόφαση του υπουργού Παιδείας.
Η απόφαση του Υπουργείου έχει διπλό χαρακτήρα. Αφενός θα καλυφθούν στο σύνολό τους οι χαμένες διδακτικές ώρες, κάτι βέβαια που σε ένα βαθμό ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, με τη διαφορά πως η αναπλήρωση γινόταν με περικοπές σε εκδρομές και περιπάτους, ή με επιμήκυνση του σχολικού ωραρίου. Αφετέρου θα λειτουργήσει ως ένα μήνυμα προς τους επίδοξους καταληψίες των επόμενων χρονιών, αν και αυτό μένει να αποδειχθεί.


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου