Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: "ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ..."


Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: "ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ..."

Το δίλημμα του επερχόμενων εκλογών που τίθεται ενώπιον του Ελληνικού λαού, σε πανεθνικό επίπεδο και περιφερειακό επίπεδο είναι, «ή θα πορευτεί η χώρα με κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα και ασφάλεια και θα ολοκληρώσει αυτό που έχει αρχίσει, η θα τεθούν κάποια πράγματα πολύ σημαντικά υπό αμφισβήτηση», τόνισε από τα Γιάννινα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα.


Ο κ. Βενιζέλος ειδικότερα, υπογράμμισε ότι πρέπει να σεβαστούμε, να τιμήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού, «που πιάνουν τόπο τώρα», ενώ πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να «ολοκληρώσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες, αυτό τον στόχο που έχουμε θέσει να ξανακάνουμε την χώρα μας μια φυσιολογική κανονική χώρα, αυτοδύναμη, ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, η θα τα θέσουμε όλα αυτά υπό αμφισβήτηση. Ας σκεφτούμε τι θα είχε συμβεί εάν δεν ακολουθούσαμε το δύσκολο δρόμο, θα υπήρχαν όλα, θα είχαμε προοπτική να παλέψουμε την ανεργία ή θα ήμασταν ένα σκορποχώρι, μια ζούγκλα».


Απαντώντας σε ερώτηση, για την ενδεχόμενη παρουσία του Γ. Παπανδρέου αύριο, στην παρουσίαση βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτού με την ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά είπε: «Δεν έχω να πω τίποτα και τι μπορώ να πω», ενώ λίγο νωρίτερα, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό είπε: «Είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας από τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, άρα διαδραματίζει ένα ρόλο, που είναι θεσμικά και αριθμητικά κρίσιμος και φαντάζομαι ως πρώην πρωθυπουργός της κρίσιμης περιόδου της ένταξης στο αρχικό μνημόνιο έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε άλλο να δει να πετυχαίνει η προσπάθεια».


Ο Κ. Βενιζέλος ερωτηθείς για το εάν έρχεται και νέο μνημόνιο, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, απάντησε: «Είμαι εντυπωσιασμένος επικοινωνιακά από την στάση της αντιπολίτευσης, η οποία έχει κατεβάσει τις πλερέζες. Κλαίει και οδύρεται, γιατί η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο. Έχουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ και την υπόλοιπη αντιπολίτευση, την ακροδεξιά εθνικιστική αντιπολίτευση που συμπορεύεται με το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το ΚΚΕ έχει διαχωρίσει την θέση του και όλοι αυτοί, κλαίνε μαζί γιατί, επειδή επιτύχαμε την επάνοδο στις αγορές με ένα καλό επιτόκιο, επειδή δεν θα χρειαστούμε νέο δάνειο, τα επειδή έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, επειδή είπαν οι αγορές ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου