Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΑ 10 ΒΉΜΑΤΑ ΜΕΤΑ







"Έχεις δικαίωμα να πέσεις αλλά επιβάλετε να σηκωθείς" θα έλεγε κανείς σε κάποιον επαγγελματία.
Αν και στην χώρα υπό επιτήρηση SSM- IMF εάν πέσει κάποια επιχείρηση πρέπει να θαφτούν μαζί της ο επιχειρηματίας,οι εργαζόμενοι,οι συνεργάτες αλλά και οι πάσης φύσεως έμμεσοι συνεργάτες (φασόν ,κατ αποκοπή κλπ).

Αιτία το νομοθετικό πλαίσιο περί μη εφαρμογής του Θεσμού της δεύτερης ευκαιρίας ,το αναχρονιστικό Πτωχευτικό Δίκαιο, η υπερφορολόγηση,αλλά και η στοχευμένα αέναη μεταβολή συνθηκών νομικού,φοροτεχνικού,αλλά και γεωπολιτικού περιβάλλοντος πέραν της όποιας προσωπικής ευθύνης του επαγγελματία.

Σήμερα στην πατρίδα μας ,την χώρα δηλαδή όπου το "ενεργό" ΑΦΜ δίνει "δικαίωμα" επιχειρείν, λίγο με το υπάρχον Τραπεζικό σύστημα ,λίγο οι πολιτικές αποφάσεις μέσω ΚΥΑ κλπ,έχουν στοχευμένα-στο κατ επίφασην όνομα της φοροδιαφυγής αδρανοποιήσει -εγκλωβίσει εκατοντάδες χιλιάδες Μικρομεσάιους σε αφανισμό πρός όφελος των Πολυεθνικών με τις Υπεράκτιες ,τις τριγωνικές συναλλαγές,τα royalties κ.α.

Το αντικείμενο του σημερινού σχολιασμού θα αποφύγει την ανάλυση του πως έχουμε φτάσει να αδρανοποιήσουμε χιλιάδες εν δυνάμει επαγγελματίες αλλά θα στοχέυσει στο τι κάνουμε μετά την πτώχευση.

Πρωτίστως θα πρέπει να διαχωρίσουμε,όμως την "νομική" πτώχευση και την πραγματική πτώχευση χωρίς να εμφανίζεται (αφανής πτώχευση) Αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα της πραγματικής οικονομίας όπου οι μη εμφανιζόμενες "πτωχευμένες" επιχειρήσεις καταγράφονται σαν ενεργές,αλλά την ίδια στιγμή το αδηφάγο Κράτος-οργανισμοί , λογιστικοποιούν+ προσθέτουν πρόστιμα και παραβάσεις χωρίς αντίκρισμα!!

Και στις δύο περιπτώσεις νομικής πτώχευσης αλλά και ρεαλιστικής(αφανούς) πτώχευσης τα αποτελέσματα στους υπόλογους και όχι στους αχυράνθρωπους είναι περίπου τα ίδια.

Όμως η ύστερη ημέρα χρειάζεται επανασύνταξη και επαναπροσδιορισμό στόχων.

Άρα

1.Δεχθήτε την αποτυχία σαν ένα βήμα για την επόμενη επιτυχημένη στόχευση.

2. Δεχθήτε τον πόνο του δημιουργήματος σας ,αλλά μην σας εγκλωβίσει σαν συναίσθημα.

3.Για κάθε αποτυχία υπάρχει ένα τίμημα. Αποδεχθήτε το σαν ένα σημείο αναφοράς για να εστιάσετε την επόμενη δράσης σας με επίγνωση "πληρώνοντας"το τίμημα .

4. Καταγράψτε αυτά που δεν πήγαν καλά για να τα συνειδητοποιήσετε.

5.Δημιουργήστε πλέον με την εμπειρία σας ,ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο ,με πιο ολοκληρωμένες μελέτες για την επόμενη ιδέα σας.

6. Επανασυγκροτηθήτε αλλά μην βιαστήτε να επανέλθετε οικονομικά.Η βιασύνη εδώ "σκοτώνει'.

7, Επιλέχτε με τεράστια προσοχή τους συνεργάτες που θα χτίσετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο και αποφύγετε τους ανθρώπους χωρίς επιχειρησιακή επάρκεια ακόμα και εάν είναι σοβαροί επενδυτές.
Υπάρχει τεράστια διαφορά στην δομή-εμπειρία σκέψης που θα λειτουργήσει αρνητικά στις δύσκολες αποφάσεις.

8, Θυμηθήτε ότι κανένα επιχειρησιακό σχέδιο δεν"ανακοινώνεται" σε κανέναν φορέα-Τραπέζα κλπ εάν δεν έχει "υλοποιηθεί' γιατί κινδυνεύει να "κλαπή"..

9. Να είστε πιο σιωπηροί αλλά πιο αποτελεσματικοί στη στόχευση.

10.Να έχετε πάντα στο νου σας τους ανθρώπους που σας στήριξαν και σας βοήθησαν γιατί ως γνωστόν στην επιτυχία όλοι θέλουν να συμμετέχουν αλλά κανείς στην αποτυχία.

Και μέχρι το Τραπεζικό αλλά και το πολιτικό σύστημα να εφαρμόσουν ένα νέο΄ σύγχρονο πτωχευτικό δίκαιο, και αναλάβουν τις ευθύνες τους ως πρός την υφιστάμενη τραγική κατάσταση των επιχειρηματιών μέσω σεισάχθειας, υπομονή δύναμη και ποιοτικούς συνανθρώπους γύρω σας γιατί η πτώχευση εμφανής ή αφανής έχει πολύ πόνο και ακόμα και εκεί τα¨κοράκια" εποπτέυουν για να δουν τι θα αρπάξουν.
Χατζηαναγνώστου Γιώργος
http://koinoniki-epitheorisi.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου