Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Στην αιχμή της έρευνας στην Παιδαγωγική επιστήμη




«Λογοτεχνία και Παιδεία» είναι το θέμα του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος που διοργανώνεται από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Παιδαγωγική Εταιρεία επέλεξε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου ως ένδειξη της προσφοράς του τοπικού ιδρύματος στις ανθρωπιστικές επιστήμες, ενώ ρόλο έπαιξε και η συνεργασία της εταιρείας, με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Τμήμα Νηπιαγωγών και η υποστήριξη από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ιωαννίνων.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου θα είναι ο Πρύτανης Γεώργιος Καψάλης που εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς την Παιδαγωγική Εταιρεία και για την τιμητική θέση που του επιφύλαξε, αλλά και για τη διοργάνωση του συνεδρίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Από την πλευρά του ο καθηγητής Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, που τυγχάνει και αντιπρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και τη θεματολογία του συνεδρίου, η έναρξη του οποίου πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή στις 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κ. Παπούλιας.
Καμία εξέλιξη στα Παιδαγωγικά
Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου ο κ. Καψάλης ρωτήθηκε εάν υπάρχουν εξελίξεις ή κάποια πρώτη απάντηση από το υπουργείο Παιδείας στην πρόσφατη απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων, που υιοθέτησε τις προτάσεις των παιδαγωγικών τμημάτων και των κοσμητειών των σχολών για την ανάγκη αλλαγής στις πανελλαδικές εξετάσεις, σχετικά με τα παιδαγωγικά τμήματα.
Η απαξίωσή τους τα τελευταία χρόνια, λόγω του ότι επιλέχθηκαν να «απομονωθούν» σε δύο ξεχωριστά και αυτόνομα τμήματα ως τμήματα επιλογής, επιβεβαίωσε τους αρχικούς φόβους που είχαν εκφραστεί και από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει και θα πρέπει να γίνει κατανοητό και αποδεκτό από το υπουργείο είναι ότι πρέπει να μην επαναληφθεί το λάθος που οδήγησε στην σχεδόν αναγκαστική επιλογή των τμημάτων αυτών από υποψηφίους, πολύ χαμηλότερου επιπέδου από αυτό που αξίζει στα παιδαγωγικά τμήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου