Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Δ: 'Τρώνε' τον Τασούλα λόγω Νικολόπουλου




Ο βουλευτής Ιωαννίνων αντικαθίσταται από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Στη θέση του ο Γεωργαντάς. Αιτία ότι αποφάσισε να ψηφίσει κατά της άρσης ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου για ομοφοβικές δηλώσεις.

Η εισήγηση κατά της άρσης ασυλίας του ..ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για ομοφοβικές δηλώσεις κόστισε στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα τη θέση του στην ειδική μόνιμη επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.


Όπως ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με απόφαση του γενικού γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστα Τσιάρα στην ειδική μόνιμη επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας στη θέση του Κώστα Τασούλα, βουλευτή Ιωαννίνων, θα συμμετέχει πλέον ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.
Την απόφαση βέβαια στην πραγματικότητα έχει λάβει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φέρεται να είχε ενοχληθεί σφόδρα από την πρωτοβουλία του κ.Τασούλα, ο οποίος στη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε προτείνει απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας, υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες δηλώσεις του κ.Νικολόπουλου έγιναν λόγω "θρησκευτικού συναισθήματος".
Η "γραμμή" αυτή δεν άλλαξε πάντως μέχρι την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, με αποτέλεσμα το αίτημα της άρσης ασυλίας του κ.Νικολόπουλου να απορριφθεί με 152 "όχι". Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν μόνο 24 βουλευτές, εκ τω οποίων μόνο δύο από τη ΝΔ: Ο κ.Γεωργαντάς, που για αυτό το λόγο αναλαμβάνει πλέον τη θέση του κ.Τασούλα και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.
(Πηγή φ/ωτογραφίας: Sooc.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου