Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Μέλωσε η πλατεία… Η πιο γλυκιά γιορτή ξεκίνησε…




Η πιο γλυκιά πλατεία... Η πλατεία των Ιωαννίνων, η οποία φιλοξενεί την δεύτερη γιορτή μελιού.

Δεκάδες παραγωγοί της περιοχής, στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι, εκθέτουν τα προϊόντα τους, αυτά που μπορεί να προσφέρει μόνο η μέλισσα.
Ανθόμελο, μέλι από πεύκο, από βελανιδιά, από κουμαριά, γύρη, βασιλικός πολτός, κηρήθρες, παρασκευές από φυσικό κερί...
Προϊόντα που χαρίζει η φύση και παίρνουν την τελική τους μορφή χάρη στο μεράκι των μελισσοκόμων.
Η δουλειά δεν είναι εύκολη.. Είναι όμως γοητευτική. Άλλωστε ο άνθρωπος έχει απέναντί του, την πιο οργανωμένη κοινωνία που θα μπορούσε να υπάρξει. Με κανόνες που τηρούνται απαρέγκλιτα και παράδειγμα εργατικότητας.
Η περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Αναστάσιος Ποντίκης είναι από τις πιο προνομιούχες και από αυτές που μπορούν να παράγουν πολλά είδη μελιού, άριστης ποιότητας.
Είναι η χλωρίδα με την οποία είναι προικισμένος ο τόπος, που αποτελεί και το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα.
Η μέλισσα αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα της φύσης και μάλιστα από τους πιο σημαντικούς. Χωρίς την παρουσία της πολλά είδη θα έλειπαν από την διατροφική αλυσίδα και το τραπέζι μας.
Η φετινή γιορτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται με την συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών... Του χρόνου τα Γιάννινα θα είναι αυτά που θα φιλοξενήσουν το Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο.
Η έκθεση που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 6 Νοεμβρίου δίνοντας την δυνατότητα σε όλους να δοκιμάσουν μέλι κάθε είδους αλλά και δεκάδες άλλα προιόντα που έχουν ως βάση τους το μέλι.
Συνάμα θα γίνουν επιδείξεις μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής... Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας για όλους να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο της μέλισσας.
Δείτε φωτορεπορτάζ από τους εκθέτες και τα προϊόντα τους εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου