Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Σφυροκόπημα Βαγγ. Ντούλε στην Αλβανική Βουλή κατά Έντι Ράμα: Εντολές του σουλτάνου Ερντογάν εκτελεί ο Αλβανός Πρωθυπουργός!


Οι προκλητικές ανθελληνικές θέσεις του βάζουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του



• Μετά την προκλητική εκδίωξη Ελλήνων από τα σπίτια τους στην Χιμάρα, αλλά και όσα ανιστόρητα εκτόξευσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, περί διάσωσης της Ακρόπολης… από Αλβανούς (!) το κλίμα στην γειτονική χώρα και κυρίως στους κόλπους του ελληνισμού παραμένει έκρυθμο.
Ο Πρόεδρος του ελληνικού κόμματος ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, προχώρησε και από το βήμα της Αλβανικής Βουλής σ’ ένα ανελέητο σφυροκόπημα, προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς τον ως τυχοδιώκτη που εκτελεί εντολές του σουλτάνου Ερντογάν, με σκοπό να καθυποτάξει την ελληνική μειονότητα!
Τα όσα προκλητικά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Αλβανία, είχαν ως αποτέλεσμα τον γενικό ξεσηκωμό του απανταχού ελληνισμού, με το θέμα των ελληνικών ιδιοκτησιών στην Χιμάρα, να φτάνει μέχρι και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ερωτήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών, θέτοντας πλέον σε κίνδυνο ακόμη και την Ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας.
Παραλήρημα Ράμα
Ο Αλβανός Πρωθυπουργός εμφανώς ενοχλημένος, επιχείρησε να δικαιολογήσει τις κατεδαφίσεις κτιρίων, κάνοντας λόγο για σχέδιο ανάπλασης, ενώ ουσιαστικά υπερασπίστηκε και την προκλητική ανάρτησή του για την Ακρόπολη. «Μπορεί να μου πει κανείς, γιατί στους γείτονες δεν άρεσε ανάρτησή μου στην πολιτιστική μου στήλη στο Facebook, στην οποία αναφέρθηκα στον Gjergj Dushmani, τον επώνυμο Αλβανό στον οποίο αναφέρονται σοβαρά ιστορικά βιβλία, ο οποίος βρέθηκε στη σωστή θέση και στη σωστή στιγμή για να σώσει την Ακρόπολη από το βομβαρδισμό το 1686;», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Στην ομιλία του αμφισβήτησε άμεσα την μακραίωνη παρουσία Ελλήνων στην Χιμάρα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για κατοίκους που εγκαταστάθηκαν μετά το 1940, πεινασμένοι από την Ελλάδα, με την Αλβανία τότε να τους δίνει ψωμί!
Μάλιστα κατά την ομιλία του έθεσε στο τραπέζι και πάλι ζήτημα Τσάμηδων και άρσης του εμπολέμου.
Σκληρή γλώσσα…
Ο Έλληνας μειονοτικός βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, μιλώντας την Πέμπτη στην Βουλή, χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα για τον Αλβανό Πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι από τότε που η κυβέρνηση Ράμα ήρθε στην εξουσία, η περιοχή της Χιμάρας, βρίσκεται υπό την καθημερινή απειλή της μπουλντόζας! «Η ιστορία αυτή ξεκίνησε με την εδαφική μεταρρύθμιση, η οποία αποδείχτηκε ότι ήταν στην υπηρεσία κακόβουλων συμφερόντων, ήταν μονομερής. Συνεχίστηκε με τους Δρυμμάδες όπου κατεδαφίστηκε κτίριο λατρείας, και η κατεδάφιση αυτή έγινε για πελατειακά συμφέροντα. Έγιναν επιλεκτικές κατεδαφίσεις επιχειρησιακών μονάδων με έντονη τάση εκδίκησης, ενώ την ίδια στιγμή και σε αντίθεση με το νόμο, κτίζονται σαράγια στο Κηπαρό, εξ ονόματος της ανάπλασης των πόλεων που προπαγανδίζει η κυβέρνηση….», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τυχοδιώκτης Πρωθυπουργός!
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Β. Ντούλες ανέφερε ότι «ο Ράμα ανατρέπει την πολιτική δεκαετιών της Αλβανίας για να συμβάλει στη σταθερότητα της Βαλκανικής και ανακαλύπτει εχθρούς. Εφαρμόζει τα αιτήματα του Μπαμπά (Ερντογάν) για τα τουρκικά σχολεία στην Αλβανία και ανακαλύπτει ότι εχθρός είναι η Ελλάδα, η οποία φιλοξενεί 700.000 Αλβανούς, ενώ ο Ράμα τους συμπατριώτες του, τους στέλνει στην ξενιτειά. Μ’ αυτά που κάνει, δικαιολογημένα τίθεται το ερώτημα: Επιθυμεί αυτός ο άνθρωπος την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας; Εμείς έχουμε έναν τυχοδιώκτη Πρωθυπουργό, που επέτρεψε στη χώρα μαζική καλλιέργεια του χασίς….».
Η εθνικιστική ρητορική
Μάλιστα, απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο (προς τον Ράμα) ο κ. Ντούλες ανέφερε: «Ως Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, ως Μειονοτικός, ως κάτοικος του Αργυροκάστρου, σου λέω ότι δεν είναι αυτές οι σχέσεις που ο λαός επιθυμεί να έχει με την Ελλάδα. Ξεκινήσατε μια τυχοδιωκτική πολιτική που έχει κόστος. Δεν μπορείτε, με εθνικιστική ρητορική να καλύψετε την ληστρική πράξη εναντίον της Χιμάρας. Η πολιτική αυτή που εξυπηρετεί εκλογικές σκοπιμότητες, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, οι λαοί έχουν αναπτύξει πανάρχαιους δεσμούς που δύσκολα καταλύονται. Είσαι αδιάβαστος, μας ντρόπιασες στα μάτια του κόσμου με την ανάρτηση για την Ακρόπολη. Επέλεξες μια γκραβούρα με μιναρέ. Η νοοτροπία σου απέχει πολύ από την δυτική νοοτροπία. Εσύ και τον Περικλή της αρχαιότητας τον βλέπεις με σαρίκι, αλλά μην ξεχνάς ότι και οι άλλοι, σε βλέπουν ως γενίτσαρο που ορμάς να καταλάβεις τη Βιέννη. Δεν μπορείς να καλύψεις τις αποτυχίες σου με εθνικιστική ρητορική, έχει χάσεις την επαφή με την πραγματικότητα. Καιρός κ. Πρωθυπουργέ, να ξεμεθύσεις»!
Η Πανηπειρωτική
Για σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, την εκδίωξη των Ελλήνων από τα σπίτια τους στη Χιμάρα και τη προκλητική δήλωση του Έντι Ράμα για την Ακρόπολη καταγγέλλει την Αλβανική Κυβέρνηση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. «Οι επίσημοι αλβανικοί φορείς δεν μπορούν να διατείνονται ότι τα μειονοτικά δικαιώματα είναι σεβαστά σε όλη την αλβανική επικράτεια, την ίδια στιγμή που τα παραβιάζουν στην πράξη», αναφέρει η ΠΣΕ μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της.
Και καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις νόμιμες και διεθνείς ενέργειες, προκειμένου να διαφυλαχθούν, τα συμφέροντα της Ελληνικής μειονότητας.
Επίθεση Π. Καμμένου
Στο μεταξύ, επίθεση στην Αλβανία που αθετεί τις υποχρεώσεις της και δεν τηρεί την συμφωνία που έχει υπογράψει για το θέμα των Ελλήνων πεσόντων στην Βόρεια Ήπειρο, εξαπέλυσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Απαντώντας εγγράφως στη Βουλή σε σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές της Ν.Δ., ο υπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το ΥΠΕΘΑ, αναγνωρίζει το πρόβλημα, που προέρχεται κατ’ αποκλειστικότητα από τις καθυστερήσεις και τις κωλυσιεργίες της αλβανικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θέτει όλο αυτό το διάστημα στο οποίο έχω την πολιτική ευθύνη, μεθ’ επιτάσεως το θέμα, ως βασικό ζήτημα σε όλες τις διμερείς επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, τόσο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας όσο και σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων…






proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου