Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Γιάννενα: Κάλεσμα για κατεβασμένα ρολά στις 7 Μαΐου




Αντιδρά ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Ένα ζήτημα που θεωρητικά είχε κλείσει μετά τον χαρακτηρισμό του ως αντισυνταγματικό από το ΣτΕ, αυτό του ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, βάζουν ξανά στο τραπέζι οι Θεσμοί.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, το προσχέδιο του τετάρτου μνημονίου που έχουν στείλει στην Αθήνα για μελέτη, πριν ξεκινήσουν οι επαφές, προβλέπει την πλήρη κατάργηση των περιορισμών που τα κρατούν κλειστά, είτε αυτοί αφορούν στο μέγεθος του καταστήματος, είτε τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τα καταστήματα.
Σήμερα, όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως μεγέθους και μορφής λειτουργούν οκτώ Κυριακές τον χρόνο, ενώ υπό προϋποθέσεις και με αιτιολογημένη απόφαση των αντιπεριφερειαρχών, μπορούν να είναι ανοικτά κι άλλες Κυριακές του έτους.
Η κυβέρνηση, φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει τις προϋποθέσεις που απέκλειαν συγκεκριμένες κατηγορίες καταστημάτων να λειτουργούν κι άλλες, πλην των οκτώ νομοθετικά καθορισμένων, Κυριακές, πετώντας το «μπαλάκι» στις Περιφέρειες.
Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί ήδη αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο της χώρας και στο πλαίσιο αυτών των αντιδράσεων η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων απευθυνόμενη στα μέλη του Συλλόγου ζήτησε να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την επόμενη Κυριακή 7 Μαΐου.
Όπως τόνισε, αυτό που αποδείχθηκε τα τελευταία χρόνια με την απόφαση να ανοίξουν τις Κυριακές τα καταστήματα ήταν πως εξυπηρετήθηκαν οι μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, σε αντίθεση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυταπασχολούμενους.
Η κα Σπύρου τόνισε ακόμη ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε συνεργασία και με άλλους Συλλόγους της χώρας, για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τις πιθανές επιπτώσεις μίας τέτοιας απόφασης.




proinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου