Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΣΑΝ Aποχή «Καραμανλικών» από την επίθεση του Κυρ.Μητσοτάκη κατά Ι.Σαββίδη.
Να αδειάσουν επέλεξαν χθες οι «Καραμανλικοί» της ΝΔ, κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή για τη ΣΕΚΑΠ κορυφαίων στελεχών της ΝΔ παρά το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να ``ανεβάζει`΄ ψηλά το θέμα ώστε να υποβαθμίσει την καταψήφιση από το κόμμα του του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα έξι βουλευτές της ΝΔ (Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κώστας Καραμανλή, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Αντώνης Σαμαράς, Κωνσταντίνος Τζαβάρας) απουσίαζαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, χωρίς καν να δηλώσουν πρόθεση ψήφου, ενώ μεταξύ των στελεχών αυτών είναι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, οι οποίοι όχι μόνο δεν παραβρέθηκαν στην ψηφοφορία αλλά δεν γνωστοποίησαν καν την πρόθεση ψήφου τους.

Την ίδια ώρα γαλάζιοι βουλευτές από τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη απέφυγαν να τοποθετηθούν είτε απέχοντας εντελώς από τη διαδικασία, είτε μέσω απλής πρόθεσης ψήφου.

Αναλυτικά οι αποντες βουλευτές της ΝΔ

Οι απόντες βουλευτές από τη ΝΔ που είχαν στείλει όμως επιστολή πρόθεσης ψήφου ήταν οι Σάββας Αναστασιάδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Κασαπίδης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Θεοδώρα Μπακογιάννη, Χρήστος Σταϊκούρας.

Απόντες βουλευτές από τη ΝΔ χωρίς όμως πρόθεση ψήφου ήταν Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Καραμανλής Κωνσταντίνος, Κοντογεώργιος Κωνσταντίνος, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Σαμαράς Αντώνιος, Τζαβάρας Κωνσταντίνος.

Nα σημειωθεί ότι, έπειτα από τη βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και παρέχει την απαλλαγή αστικών ευθυνών για περιπτώσεις παραβιάσεων λαθρεμπορίου. Η τροπολογία ψηφίστηκε τελικά από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου