Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ήπειρος: Μαζικό και δυναμικό το συλλαλητήριο για την υγεία




Μαζικό και δυναμικό ήταν το πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας και Αγρινίου, τα Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων Πρέβεζας, Λευκάδας, Κέρκυρας, των Προνοιακών Ιδρυμάτων Ηπείρου, της Ιδιωτικής Υγείας Ιωαννίνων και των Φαρμακοϋπαλλήλων Ιωαννίνων.

Το συλλαλητήριο έγινε με σκοπό την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας αλλά και την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία των νοσοκομείων και των προνοιακών ιδρυμάτων.

Όπως τονίστηκε τα περιφερειακά νοσηλευτικά ιδρύματα Φιλιατών Λευκάδας, Πρέβεζας και Κέρκυρας λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας και όχι ως νοσοκομεία.
Αυτό έχει ως συνέπεια οι ασθενές να μετακινούνται στα Γιάννενα και την Άρτα, να υπερφορτώνονται τα τρία νοσοκομεία και φυσικά να αυξάνονται τα έξοδα για τις λαϊκές οικογένειες, αφού και το ΕΚΑΒ είναι υπό διάλυση με την τεράστια έλλειψη προσωπικού.
Και στα τέσσερα Κέντρα Προστασίας Παιδιού είναι ανύπαρκτες οι καθοριστικές για το έργο τους ειδικότητες μόνιμων ψυχολόγων, γιατρών, νοσηλευτών και παιδαγωγών.
Υπάρχει τραγική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και κυριαρχούν τα αλλότρια καθήκοντα. Η μετάθεση της πρόνοιας στις ΜΚΟ και στους ιδιώτες είναι φανερή και στην περιοχή μας.
Τα προβλήματα συνεχώς γιγαντώνονται ενώ η υποχρηματοδότηση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου