Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Νέο κανόνι: Ποια μεγάλη αεροπορική εταιρεία βάζει λουκέτο. Τέλος οι μετακινήσεις





Ποια μεγάλη αεροπορική εταιρεία βάζει λουκέτο;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την πάλαι ποτέ κραταιά Alitalia.

H ιταλική αεροπορική εταιρεία αντιμετωπίζει έντονα το ενδεχόμενο του «ξαφνικού θανάτου» μετά από την απόρριψη του σχεδίου αναδιάρθρωσης που είχε τεθεί σε δημοψήφισμα προς τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Κώστας Χριστοδούλου και το News247.gr, οι εργαζόμενοι της Alitalia σε ποσοστό 67% καταψήφισαν την πρόταση που προέβλεπε την μείωση του προσωπικού της κατά 890 άτομα, τον περιορισμό των ρεπό, περικοπή μισθών που φτάνει έως και το 20% καθώς και χαμηλούς μισθούς για όλες τις νέες προσλήψεις.

Η ιταλική κυβέρνηση που είχε στηρίξει την αεροπορική τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά πλέον κινδυνεύει να δει μαζί με την αεροπορική την «κόκκινη κάρτα» από τις Βρυξέλλες είχε παροτρύνει τους 11.000 εργαζόμενους να αποδεχθούν την πρόταση για να μπορέσει να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση και να εξασφαλισθεί η οικονομική της επιβίωση.

Οι ιταλικές τράπεζες έχουν γυρίσει την πλάτη καθώς η Alitalia, της οποίας τα ημερήσια κόστη ξεπερνούν τις 500.000 και οι απαιτήσεις της για να συνεχίσει να λειτουργεί ανέρχονται σε 950 εκατ. ευρώ.

Για την ιταλική κυβέρνηση έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός καθώς εάν δεν βρεθεί επενδυτής ή επενδυτές μέσα στο επόμενο διάστημα είναι ορατό το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας με τους 11.000 να οδεύουν προς το ταμείο ανεργίας επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του κράτους κατά 1 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το πτητικό κομμάτι αυτό σύμφωνα με εκπροσώπους της Alitalia θα συνεχισθεί κανονικά για… τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Αυτός είναι ουσιαστικά και ο χρονικός ορίζοντας στον οποίο οι εμπλεκόμενοι καλούνται να βρουν μία λύση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η στάση που θα κρατήσει τελικά η Etihad Airways, η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Άμπου Ντάμπι, η οποία κατέχει το 49% των μετοχών της Alitalia.




fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου