Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Καταπέλτης για Τσοχατζόπουλο: Γιατί δεν τον αφήνουν ελεύθερο. Επιστροφή στη φυλακή
Ποιος ο λόγος που ο Τσοχατζόπουλος θα παραμείνει στη φυλακή;


Περισσότερους τρόπους, πλην την καταβολή μετρητών, «έδωσε» η ελληνική Δικαιοσύνη στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Η εγγύηση παραμένει στα 200.000 ευρώ


Εντός των φυλακών θα παραμείνει για τις επόμενες ημέρες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά το «όχι» του δικαστηρίου στο αίτημα μείωσης καταβολής της εγγύησης που του έχει επιβληθεί, ύψους 200.000 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός ζήτησε μέσω των συνηγόρων του, να απαλειφθεί ο περιοριστικός όρος ή έστω να μειωθεί.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά πλειοψηφία δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση που προηγήθηκε, και έκρινε ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί μετρητά, μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου.

Ένα μέλος της σύνθεσης έκρινε πως θα πρέπει το ποσό της εγγυοδοσίας θα πρέπει να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.

Πλέον ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει στη διάθεσή του διαφορετικούς τρόπους καταβολής της εγγυοδοσίας και δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτείται προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Όπως υποστήριξε ο Γιάννης Νικολάου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δήλωσε αδυναμία καταβολής το ποσού, καθώς κατάφερε μέσω δανεισμού να συγκεντρώσει μόλις το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο προτίθεται να το καταβάλει.

«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ασθενής στο νοσοκομείο των φυλακών «Αγ. Παύλος» και η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Έχει ανακληθεί η σύνταξή του, έχουν κατασχεθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί οικονομικά» υποστήριξε ο συνήγορος και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να οριστεί ένα λογικό ποσό».

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κοτσαλής μίλησε για «φυσική εξόντωση» του Άκη Τσοχατζόπουλου επισημαίνοντας: «Δεν νοείται να σέρνεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Τί λόγο έχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων…


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει τύχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανής για μια νομοκρατούμενη Πολιτεία. Η επέμβαση της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του».fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου