Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΜΣΑ - Συμμετοχή στη δράση του Συλλόγου «Αστρολάβος» με τον Σταμάτη Κριμιζή στην Άρτα

Το Σάββατο στις 31 του Μάρτη του 2018 το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στη δράση που 


οργάνωσε ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας «Αστρολάβος», σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων και το Μ/Φ Σύλλογο «Σκουφάς», με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο επιστήμονα στο χώρο της Αστρονομίας και της Διαστημικής Φυσικής κ. Σταμάτη Κριμιζή. Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε με το Μουσικό Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης του Λυκείου.

Οι μαθητές του Λυκείου είχαν την τιμή να καλωσορίσουν τον κ. Σταμάτη Κριμιζή στην Άρτα, ερμηνεύοντας κάποια ορχηστρικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι από το έργο «Το χαμόγελο της Τζοκόντας», αλλά και κάποια τραγούδια του σε ποίηση Νίκου Γκάτσου από τον κύκλο τραγουδιών «Αθανασία».

Παράλληλα ακούστηκαν κάποια αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του με τίτλο: «Ταξίδι στο ηλιακό σύστημα». Με τη μικρή αυτή συναυλία, ως εισαγωγή στην ομιλία του κ. Σταμάτη Κριμιζή, ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία που υλοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας από το Γενάρη ως το Μάρτη του 2018 και είχε ως στόχο την επαφή των μαθητών του Λυκείου με τον επιστημονικό χώρο της Αστρονομίας, μέσα από το έργο του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ευχαριστεί τον Σύλλογο «Αστρολάβος» για την πρόσκληση και τη συνεργασία, καθώς και για την επίσκεψη που πραγματοποίησαν μέλη του συλλόγου στο σχολείο στις 20 – 3 – 2018, παρουσιάζοντας την εξέλιξη της επιστήμης της αστρονομίας μέσα από το έργο του κ. Σταμάτη Κριμιζή.

Επίσης ευχαριστεί τον Σύλλογο «Σκουφάς» για την φιλοξενία, το Δήμο Αρταίων για την υποστήριξη, το Επιμελητήριο Άρτας για την παραχώρηση της ισόγειας αίθουσας όπου πραγματοποιήθηκε ένας μεγάλος αριθμός προβών, τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, για την προβολή και τις φωτογραφικές ομάδες της Άρτας, ΦωτοΑρτ και ΦΟΑ για την κάλυψη της εκδήλωσης.

Ακόμη ευχαριστεί τους μαθητές του Λυκείου για την συνεργασία, την συνέπεια και το άρτιο αποτέλεσμα που πρόσφεραν, καθώς και όλους τους συμπολίτες για το θερμό τους χειροκρότημα και τα εξαιρετικά τους σχόλια. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Σταμάτη Κριμιζή για την υπέροχη ομιλία και την ενθαρρυντική κριτική της μουσικής παρουσίασης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κριμιζής σχολιάζοντας την δουλειά των μαθητών ανέφερε: « Όταν βλέπω τα νέα παιδιά να κάνουν τόσο λεπτομερή δουλειά, να αγωνίζονται, να προετοιμάζονται, λέω ότι το μέλλον αυτής της χώρας θα πρέπει να’ ναι καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου