Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Μπορεί η off shore να 'ναι... του Άγιου Βασίλη;


Ηχηρή η σιωπή ΝΔ-ΜΜΕ. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήταν η σύζυγος του Τσίπρα και μια φιλική προς την κυβέρνηση εφημερίδα. Ιερός ξεσηκωμός!


Είναι η πέμπτη ημέρα, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento», σχετικά με τη χρηματοδότηση της Μαρέβας Μητσοτάκη και της εφημερίδας (λέμε τώρα..) «Πρώτο Θέμα» από κάποια μυστηριώδη off shore εταιρεία υπό τη γοητευτικότατη επωνυμία Velvet Success.
Η Νέα Δημοκρατία κρατάει πεισματική σιωπή γύρω από το ζήτημα. Και τα ΜΜΕ που την υποστηρίζουν επίσης. Σφυρίζουν αδιάφορα.
Προφανώς, είναι η μοναδική επιλογή που έχουν. Γιατί, αλλιώς, θα πρέπει να εξηγήσουν σε μια ολόκληρη κοινωνία πώς είναι δυνατόν μια εταιρεία με έδρα τον Παναμά να εμφανίζεται ως από μηχανής θεός, προκειμένου να ξελασπώσει με 1,8 εκατομμύρια το “Πρώτο Θέμα” και με άλλες 800.000 την εταιρεία της κ. Μητσοτάκη, ακριβώς τη στιγμή που τα έχουν ανάγκη.
Η εκδοχή το φυσικό πρόσωπο πίσω από την off shore να είναι ο Άγιος Βασίλης, θα πρέπει να αποκλειστεί. Όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει, αλλά και γιατί, σε μια τέτοια περίπτωση, θα είχαν διευκολυνθεί και άλλες επιχειρήσεις...
Αλλά, αν αποκλειστεί ο Άγιος Βασίλης, προκύπτουν τα ερωτήματα: ποιος είναι πίσω από την εταιρεία αυτή; Είναι κάποιος άλλος; Τι προέλευσης είναι αυτά τα χρήματα; Και ποια συμφέροντα προωθούν ή διασφαλίζουν οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις; Με τι όρους και με τι αντάλλαγμα δόθηκαν; Είναι ηθικές αυτές οι συναλλαγές; Είναι νόμιμες;
Όσο πιο ενδιαφέροντα είναι τα ερωτήματα τόσο πιο ηχηρή είναι η σιωπή της Νέας Δημοκρατίας και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν. Αρκεί μόνο να σκεφτεί κάποιος τι θα γινόταν σήμερα αν είχε αποκαλυφθεί ότι η σύζυγος του Τσίπρα και μια φιλική προς την κυβέρνηση εφημερίδα αντλούν σε τέτοιες εποχές τέτοια ποσά από ένα κατάστημα με έδρα τον Παναμά. Ιερός ξεσηκωμός!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου