Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό τζούντο...Τρίτος στην Ευρώπη ο Τσελίδης...

Με το χάλκινο μετάλλιο θα επιστρέψει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο, ο Θεόδωρος 


Τσελίδης. Τρία χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη στο......
Μπακού, το ελληνικό τζούντο α
νέβηκε και πάλι στο πόντιουμ των νικητών ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Τσελίδης, λίγες εβδομάδες μετά την 5η θέση στο Γκραν Πρι της Τιφλίδας, κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση στα -90 κιλά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ. Στην κατηγορία συμμετείχαν συνολικά 38 αθλητές.

«Ο Τσελίδης είναι από πρόσφυγες γονείς. Το όνειρό του ήταν να έρθει στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Η σημερινή εμφάνιση μου θύμισε άλλες εποχές και άλλους αθλητές. Το παιδί διακρίνεται για το ήθος του και σήμερα έδειξε ότι διακρίνεται και για τις αθλητικές του ικανότητες. Στον ημιτελικό έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκρισή, όμως στον αγώνα για την 3η θέση έδειξε χαρακτήρα και πήρε το μετάλλιο.
»Το ελληνικό μετάλλιο έγινε αντικείμενο συζήτησης εδώ στο Τελ Αβίβ, με εκπροσώπους αρκετών ξένων ομάδων να μας δίνουν συγχαρητήρια που μπορέσαμε να επιστρέψουμε στα μετάλλια μετά την αποσταθεροποίηση που προσπάθησε να φέρει η προσωρινή διοίκηση στο άθλημα.

Η εθνική ομάδα σιγά-σιγά βρίσκει τα πατήματά της και είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες του Τσελίδη.

Απόλυτα ικανοποιημένος και ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης. «Φάνηκε και από το Γκραν Πρι της Γεωργίας ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό αθλητή. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον όλες τις αδυναμίες των αντιπάλων του και σε συνδυασμό με τη δύναμη αλλά και την εξυπνάδα που διαθέτει στο παιχνίδι του, κατάφερε να πετύχει τέσσερις σπουδαίες νίκες. Άξιζε το μετάλλιο και το πήρε. Είμαι σίγουρος ότι μπροστά του διαγράφεται ένα λαμπρό αγωνιστικό μέλλον».

Ο Τσελίδης στον δρόμο για το χάλκινο μετάλλιο νίκησε κατά σειρά τους Βούκοτιτς (Μαυροβούνιο), Μαργκιάνι (Γεωργία) και Βαραπάγιεφ (Λευκορωσία). Στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2017, Νεμάνια Μαίντοφ από την Σερβία, για να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Ολλανδό Φαν Τ Εντ που του χάρισε την 3η θέση στην κατηγορία. Το μετάλλιο του Τσελίδη είναι το ένατο για την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών/γυναικών και το πέμπτο χάλκινο.


ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου