Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Η “παρέα των αδιάφθορων” τι σκοπούς εξυπηρετεί;




Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Ερυθρό Σταυρό. Σχεδόν τρεις 

μήνες μετά την τοποθέτηση της διορισμένης Διοίκησης με σκοπό την διενέργεια εκλογών και τίποτα δεν έχει ακουστεί γι’ αυτές. 

Θέσαμε σκληρά ερωτήματα προς το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς να πάρουμε απάντηση.

Με την διείσδυση που έχουμε στους κόλπους των Ερυθροσταυριτών αρχίσαμε να ζητάμε πληροφορίες και οι πληροφορίες είναι, πραγματικά, ανατριχιαστικές. Αυτή την στιγμή ο ΕΕΣ είναι δέσμιος μιας ολιγομελούς “παρέας” που με επικεφαλής τον Γ. Γραμματέα κρατάει δέσμιο στα πλοκάμια της ολόκληρο τον Οργανισμό. Αυθαιρεσίες, υποσχέσεις, απειλές και φρενάρισμα της υλοποίησης αποφάσεων του ΚΔΣ είναι στην ημερησία διάταξη.

Θα υποβάλλουμε κάποια απλά ερωτήματα:

· Πόσες και ποιες αποφάσεις είναι στο γραφείο του Γ. Γραμματέα τις οποίες αρνείται πεισματικά να υπογράψει;

· Πόσες συνεδριάσεις του ΚΔΣ έχουν γίνει χωρίς ο Γ, Γραμματέας – ως όφειλε – δεν έφερε θέματα στην Ημερησία διάταξη και όταν γινόταν για κάποιο θέμα συζήτηση, την σταματούσε υποστηρίζοντας ότι δεν αναφέρεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης;

· Ποια είναι η θέση του στις ενέργειες των φίλων του (με τους οποίους αρέσκεται να φωτογραφίζεται συχνά) όταν ο Αρχηγός του Τμήματος Αθηνών, χωρίς καμιά δικαιοδοσία, από το mail του Τμήματος έστελνε επιστολή σε άλλα τμήματα ζητώντας τις υπογραφές τους; Θα πρέπει να πούμε ότι η επιστολή είναι άκρως απειλητική προς το ΚΔΣ και όχι καταγγελτική μια και δεν έχουν τίποτα να καταγγείλουν.

· Ποια είναι η θέση του για τα τηλεφωνήματα της κ. Σταμάτη και του κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή (βγήκε πάλι στον αφρό) σε Αρχηγούς τμημάτων για την ίδια επιστολή;

· Γνωρίζει τις απειλές που εκτοξεύει η παρέα του εναντίον μελών του ΚΔΣ; Αν ναι, είναι συνένοχος. Αν όχι, είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος.

Και ας δούμε το σημαντικότερο θέμα, την σωτηρία του Ερυθρού Σταυρού. Η Επιτροπή Συμμόρφωσης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αν δεν γίνουν αυτά που πρέπει θα ενημερώσει τον Πρόεδρο του IFRC o οποίος θα ενεργοποιήσει άμεσα την απόφαση αποπομπής του ΕΕΣ από τους κόλπους του Διεθνούς ΕΣ. Κάτι που σίγουρα το γνωρίζουν (αν όχι τους το λέμε εμείς και ας το επιβεβαιώσουν από την Γενεύη). Οπότε τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

· Δεν τους ενδιαφέρει το διεθνές ρεζίλεμα προκειμένου να μείνουν λίγες μέρες ακόμη στις καρέκλες τους;

· Είναι τόσο το μίσος τους για κάποιους ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι ακόμη και να διαλύσουν τον Ερυθρό Σταυρό για να ικανοποιήσουν τα ένστικτα τους;

· Ή εξυπηρετούν κάποιο σκοτεινό σχέδιο κάποιου ή κάποιων;

Εμείς σίγουρα δεν γνωρίζουμε και δεν υποστηρίζουμε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις. Περιμένουμε όμως απαντήσεις δημόσια όπως δημόσια είναι και τα ερωτήματα μας. Σήμερα περιοριζόμαστε σε ερωτήματα αν και έχουμε πολλά στοιχεία για τα περισσότερα από όσα αναφέρουμε.

Και ας έχουν στο μυαλό τους ότι σε περίπτωση που, με όλα αυτά, οδηγήσουν τον ΕΕΣ στη καταστροφή εκτός από την δημόσια ηθική καταδίκη τους θα αντιμετωπίσουν και την απαξίωση και την απόρριψη στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ερυθροσταυριτών.

Εκτός αν δεν τους ενδιαφέρει.



Και για να κλείσουμε με λίγο πικρό χιούμορ: Η παρεούλα που επιβιώνει – δηλώνοντας υποταγή – σε κάθε κατάσταση την περίοδο Αυγερινού μας χαρακτήριζε Μαρτινικούς. Μεγάλη πλάκα θα έχει αν τώρα μας χαρακτηρίσουν Αυγερινικούς μια και είναι δεδομένη και πασίγνωστη η “καλή σχέση” του Γ. Γραμματέα και του Dr Αυγερινού.

Θα επανέλθουμε (αν και δεν θα το θέλαμε)…



Με εντολή της Δ.Ε. της Π.Κ.Ε.

Φώτης Βακιρτζηδέλης

Υπεύθυνος επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου