Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Διαβούλευση για τον Φορέα Διαχείρισης των πηγών Αγίου Γεωργίου





«Plan B η υδροδότηση από τη Λίμνη Πουρναρίου»

Ναι από Χρ. Τσιρογιάννη στη διατήρηση των υπαρχόντων Συνδέσμων Ύδρευσης»
Παρά τους όποιους προβληματισμούς που εξέφρασαν οι αιρετοί και αφορούν κυρίως το λειτουργικό 



κόστος του έργου κατασκευής νέων αγωγών μεταφοράς Ύδρευσης Νομών Πρέβεζας Άρτας και Λευκάδας κοινή είναι η αποδοχή ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση θα επιλύσει σε μόνιμη πλέον βάση το πρόβλημα της επάρκειας νερού για τις περιοχές της Άρτας, της Πρέβεζας, της Λευκάδας και ενός τμήματος της Αιτωλοακαρνανίας.
Την ζωτική σημασία του έργου κατέδειξε η παρουσία των αιρετών (Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, Νικολάου Σκουφά Ευστάθιου Γιαννούλη καθώς και των αντιδημάρχων Λευκάδας και Ακτίου -Βόνιτσας καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων και υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείου Υποδομών) στην συνάντηση διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας με «οικοδεσπότη» τον Δήμαρχο Ζηρού Νικόλαο Καλαντζή.
Αντικείμενο της διαβούλευσης ήταν η συγκρότηση του Φορέα Διαχείρισης, η οποία και θεωρείται προϋπόθεση για την κατασκευή του μεγάλου αυτού έργου (το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης των απαιτούμενων μελετών)
Η όλη διαδικασία διεξήχθη με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – Διεύθυνση Έργων Ύδρευσης, Αποχέτευσης και επεξεργασίας Λυμάτων σε συνεργασία με τον Δήμο Ζηρού, στο πλαίσιο εκτέλεσης της σύμβασης «Κατασκευή Έργων Ύδρευσης Ν. Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας».
Κατά την διάρκεια της συζήτησης για την συγκρότηση του Φορέα Διαχείρισης εκφράστηκε η άποψη ότι αυτή θα πρέπει να γίνει αναλογικά για κάθε Δήμο που συμμετέχει ενώ ο κ. Καλαντζής κατέθεσε την πρόταση της "τιμητικής" συμμετοχής της Τ.Κ. του Αγίου Γεωργίου στον οποίο βρίσκονται και οι πηγές υδροδότησης.
Στην εκδήλωση διαβούλευσης επί του Σχεδίου –πρότασης για την ίδρυση και οργάνωση ενιαίου Φορέα Διαχείρισης, στα πλαίσια του έργου της κατασκευής νέων αγωγών μεταφοράς ύδρευσης Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας παρέστη ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος δήλωσε θετικός στην κατασκευή του έργου, καθώς θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης προς τους δημότες, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως πρέπει να διατηρηθεί η λειτουργία των υπαρχόντων Συνδέσμων Ύδρευσης στις περιοχές που αφορά το έργο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση με την ίδρυση του ενιαίου Φορέα θα αυξηθεί το κόστος λειτουργίας του δικτύου, με αποτέλεσμα αυτό να μετακυλιστεί στους πολίτες.
Παράλληλα, επεσήμανε την εναλλακτική πρόταση που υπάρχει για την υδροδότηση του Δήμου Αρταίων και του Δήμου Νικολάου Σκουφά από την Λίμνη Πουρναρίου, μέσω της οποίας εξασφαλίζεται μεγαλύτερη σταθερότητα στην υδροδότηση, μιας και οι πηγές του Αγίου Γεωργίου είναι φυσικές και κάθε φορά θα ελλοχεύει ο κίνδυνος προβλημάτων λόγω γεωλογικών ή άλλων φαινομένων.
Τον Δήμο της Πρέβεζας αντιπροσώπευσε ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Κώστας Παπουτσής, ο οποίος μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας χαρακτήρισε το έργο της κατασκευής των νέων αγωγών ως μείζονος σημασία το οποίο θα δώσει οριστική λύση στα προβλήματα υδροδότησης που κυρίως τους θερινούς μήνες ταλαιπωρούν την ευρύτερη περιοχή και κατά καιρούς έχουν προκαλέσει «τριβές» ανάμεσα στους Δήμους.



ixotisartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου