Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Και ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Ζιάκκας υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Ζίτσας









Με την διακήρυξη συγκεκριμένων θέσεων, προτάσεων και οράματος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου Ζίτσας ο Πολιτικός Μηχανικός Γιώργος Ζιάκκας.




Η παράταξη «Αλλαγή Τώρα – Δήμος Ζίτσας για Όλους» αποτελεί μία αυτοδιοικητική παράταξη πέρα από κομματικές εντάξεις που αντιπροσωπεύει όλες τις Δημοτικές Ενότητες.




Ο Γιώργος Ζιάκκας, ασκεί δριμύτατη κριτική στον απερχόμενο –όπως τον αποκαλεί- δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, επισημαίνοντας ότι «Ο απερχόμενος δήμαρχος θεωρώντας τον εαυτό του ως σύγχρονο “Μέγα Ναπολέοντα” του Δήμου Ζίτσας, λειτουργεί ως “ενός ανδρός αρχή” με υπέρμετρη αλαζονεία, υπεροψία και αυταρχική νοοτροπία κοινοτάρχη περασμένων δεκαετιών».

Η παράταξη «Αλλαγή Τώρα – Δήμος Ζίτσας για Όλους» έχει στόχο την ανάπτυξη του δήμου Ζίτσας και όλων των χωριών με διαφάνεια, αίσθηση του χρέους προς όλους, σεβασμό στον δημότη, στο περιβάλλον και το δημόσιο χρήμα, με συλλογικότητα και αλληλεγγύη.

Ο Γιώργος Ζιάκκας είναι 57 ετών, μάχιμος πολιτικός μηχανικός και κατάγεται από τα Κούρεντα του δήμου Ζίτσας.

► Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας

τηλ. επικοινωνίας: 6940917609
Αγαπητοί Συνδημότες και συμπολίτες του Δήμου Ζίτσας,
Με αίσθημα ευθύνης θέλω να σας ανακοινώσω ότι θα είμαι Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ζίτσας στις δημοτικές εκλογές του 2019.
Η απόφασή μου αυτή αποτελεί και προσωπική μου επιλογή αλλά και ανταπόκριση στην πρόσκληση – πρόκληση που μου απεύθυναν πολλοί φίλοι και συνδημότες που γνωρίζουν την συνεχή προσφορά μου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας τα τελευταία 18 χρόνια.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή, εκπροσωπούμενη σχεδόν πάντα μόνο από το δήμαρχο, αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων. Στα περισσότερα θέματα και αποφάσεις απουσιάζει η διαβούλευση, ο σοβαρός σχεδιασμός και οι συμμετοχικές πρωτοβουλίες. Οι Πρόεδροι των περισσότερων χωριών υποβαθμίστηκαν επιλεκτικά, οι προτάσεις τους δεν λαμβάνονται υπόψη και ουσιαστικά έχουν μετατραπεί σε διακοσμητικά στοιχεία.
Ο απερχόμενος δήμαρχος θεωρώντας τον εαυτό του ως σύγχρονο “Μέγα Ναπολέοντα” του Δήμου Ζίτσας, λειτουργεί ως “ενός ανδρός αρχή” με υπέρμετρη αλαζονεία, υπεροψία και αυταρχική νοοτροπία κοινοτάρχη περασμένων δεκαετιών.
Η Αλλαγή Τώρα στον τρόπο που μέχρι τώρα διοικείται ο Δήμος μας είναι αυτονόητη και απαραίτητη! Θέλουμε ένα Δήμο Ζίτσας Για Όλους!
Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές έχουμε τη δυνατότητα όλοι μαζί να συμμετάσχουμε σε έναν κοινό αγώνα μέσα από τον οποίο μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα αυτής της αλλαγής στο δήμο μας.
Μιας αλλαγής που θα επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση πρώτα από όλα των βασικών αναγκών όλων των δημοτών ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος αλλά και στην σωστή κατανομή των πόρων του δήμου προς όλες τις δημοτικές ενότητες και τα χωριά που τις απαρτίζουν.
Μιας αλλαγής που θα καταρρίπτει τα στερεότυπα πρότυπα που μέχρι τώρα θέλουν τον Δήμαρχο να αποφασίζει μόνος του.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι συμμετοχική. Είναι επιτακτική η ανάγκη όλοι μαζί να μπορούμε να συνδιαμορφώνουμε τις συνθήκες και τον τρόπο διοίκησης του δήμου μας ώστε, το αποτέλεσμα να είναι σε όλα τα επίπεδα αναπτυξιακά δυναμικό, λειτουργικά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο, στοχεύοντας πάντα μέσα από την κοινή δράση στο συμφέρον όλων των δημοτών μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μόνο μπορούμε να κερδίσουμε και από το αποτέλεσμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών να μας δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε πραγματικότητα το Όραμά μας.




Το Όραμα που θέλει ένα Δήμο Ζίτσας:
Που θα εγγυάται την Ισοπολιτεία και Ισονομία όλων των δημοτών του.
Που θα τοποθετεί πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και αυτό των δημοτών του.
Που θα επενδύει στην Παιδεία και τον Πολιτισμό, δύο Πυλώνες που θα τον κάνουν κάποια στιγμή αναγνωρίσιμο σε Όλο τον Κόσμο.
Που θα υπερασπίζεται το Περιβάλλον, γιατί δε μπορεί και δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνουμε ενάντια στη φύση, αφού μέσα σε αυτή ζούμε και δημιουργούμε.
Που θα στοχεύει τελικά στην Ανάπτυξη, γιατί μόνο μέσα από αυτή δημιουργούνται όλες οι προοπτικές για να μπορούμε να βρίσκουμε δουλειά και να ζούμε ανθρώπινα.

Στην προσπάθεια αυτή για Αλλαγή Τώρα του Δήμου μας, κανένας δεν περισσεύει και γι αυτό σας καλώ όλους σας, ιδίως τους νέους του Δήμου μας, έξω και πέρα από κομματικές ταυτότητες και προκαταλήψεις, χωρίς αποκλεισμούς και δεσμεύσεις, να συμμετέχετε και στηρίξετε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη βάση μιας Ισότιμης συμμετοχής την προσπάθεια που σήμερα ξεκινάμε με την «Αλλαγή Τώρα – Δήμος Ζίτσας για Όλους».
Για το κοινό μας Όραμα, που δεν είναι τίποτα άλλο από την Ανάπτυξη των χωριών μας με διαφάνεια, αίσθηση του χρέους προς όλους, σεβασμό στον πολίτη και το δημόσιο χρήμα, με συλλογικότητα και αλληλεγγύη, για να μπορούμε επιτέλους να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. 

Γιώργος Ζιάκκας
Πολιτικός Μηχανικός
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ζίτσας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου