Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Θ. Μπέγκας: Δυνατό και επίκαιρο το μήνυμα του Πολυτεχνείου







Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κατέθεσε το πρωί στεφάνι στο μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου και προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: 



«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα. Ενός αγώνα ενάντια στο ολοκληρωτικό καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα, γι’ αυτό και το πρώτο που θέλω να πω είναι «ποτέ πια φασισμός στη χώρα».


Οι εκδηλώσεις μνήμης ενός ιστορικού πολιτικού γεγονότος όπως η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτελούν σίγουρα ένα μνημόσυνο, αλλά είναι μια προβολή στο σήμερα του αγώνα που έδωσαν όσοι ύψωσαν το ανάστημά τους στη δικτατορία, πάντα με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη τους. Πιστεύω άλλωστε ότι αυτή είναι και η άποψη όσων έδωσαν τον αγώνα αυτό.

Το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθέρια», παραμένει πάντα επίκαιρο για την κοινωνία μας η οποία έχει ανάγκη από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, την ίδια ώρα που η παιδεία αποτελεί το στοιχείο που εξελίσσει τις κοινωνίες και η ελευθέρια παραμένει ένα πανανθρώπινο δικαίωμα. Για το σήμερα όμως πρέπει να προσθέσουμε την ανάγκη της ενότητας για έξοδο από την κρίση αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τις ακραίες αντιλήψεις που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχτούν. Πρέπει όλοι μας, μαζί με τη νέα γενιά αλλά και τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση να εργαστούμε ομαδικά για να στήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου