Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Απάντηση σε Σύλλογο Πολυτέκνων της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων , πρόσωπο όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης με το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΙ.






Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων και η ΔΕΥΑΙ έχουν αποδείξει έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.


Το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΙ ήταν και παραμένει μία ακόμη απόδειξη της ευαισθησίας που επιδεικνύει ο Δήμος Ιωαννιτών απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού.
Το αίτημα όμως του Συλλόγου Πολυτέκνων για διαπαντός ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΙ, χωρίς άλλα κριτήρια, είναι κατάφορα άδικο απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες πληθυσμού που εντάσσονται στο ίδιο καθεστώς.

Ως γνωστόν η ιδιότητα του πολύτεκνου παύει να ισχύει μόλις τα τέκνα του συμπληρώσουν τα 23 χρόνια τους, ή τα 25 αν σπουδάζουν.

Η ΔΕΥΑΙ όμως επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους πολύτεκνους των Ιωαννίνων δεν προχωρά στη διαγραφή τους από το κοινωνικό τιμολόγιο ακόμη κι αν τα τέκνα τους είναι άνω των 25 ετών, αρκεί αυτά να φιλοξενούνται στο ίδιο σπίτι.

Η κρίση έχει αυξήσει το εύρος των αναγκών και το πλήθος των ατόμων που ανήκουν σε κάποια ευάλωτη κοινωνική ομάδα και τόσο ο Δήμος όσο και η ΔΕΥΑΙ καταβάλουν την μεγαλύτερη προσπάθεια να ανακουφίσουν τους πολίτες αυτούς, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων τους χωρίς να κινδυνεύει η οικονομική τους βιωσιμότητα.

Το ίδιο κάνει για τους πολύτεκνους με τους οποίους υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου έχει ζητήσει επίσημη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, Μάκη Χρυσοστόμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Τέλος, υπεύθυνος για τις επίσημες θέσεις του κ. Χρυσοστόμου δεν είναι άλλος παρά μόνο ο ίδιος και δεν μπορεί κανείς να επικαλείται δηλώσεις του κατά το δοκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου