Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Υποδοχή αναπληρωτή Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κροατίας







Tον Αναπληρωτή Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κροατίας στην Ελλάδα, κ. Zvonimir Sviben υποδέχθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Γκόγκος και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκου Γκόλας.



Ο κ. Sviben βρίσκεται στα Γιάννενα στο πλαίσιο του κύκλου αφιερωμάτων «Από τις Οθόνες του κόσμου» που διοργανώνει από σήμερα έως την Κυριακή 18 Νοεμβρίου το Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κροατίας στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο.

Ο κ. Μπέγκας ανέπτυξε στον αναπληρωτή Πρέσβη την φιλοσοφία της διπλωματίας των πόλεων που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα για την προβολή του τουριστικού προορισμού «Ιωάννινα», ενώ και ο κ. Γκόλας ανέπτυξε το πλάνο του Δήμου για την προσέλκυση τουριστών από χώρες του εξωτερικού μεταξύ των οποίων και η Κροατία.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στον κ. Sviben την πρωτοβουλία που θα αναλάβει σύντομα ο Δήμος Ιωαννιτών στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός φόρουμ πόλεων Δυτικών Βαλκανίων με σκοπό την διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα που θα ενώνει τις χώρες αυτές με αφετηρία τα Γιάννενα και τελικό προορισμό την Τεργέστη της Ιταλίας.

Σε ότι αφορά τον τομέα του Τουρισμού ο κ. Γκόλας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των σχολικών εκδρομών και από τις δύο χώρες, ζητώντας από τον κ. Sviben να συνδράμει στην πραγματοποίηση μιας πρώτης τέτοιας εκδρομής από σχολείο της Κροατίας στα Γιάννενα προκειμένου να ξεκινήσει μια αμφίδρομη σχέση.

Από την πλευρά του ο κ. Γκόγκος στάθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχτεί από το Πνευματικό Κέντρο σε ότι αφορά τον τομέα του Πολιτισμού ένα πεδίο, που όπως τόνισε, μπορεί να αποτελέσει μια βάση περεταίρω συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο αναπληρωτής Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κροατίας δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του τόπου μας, τονίζοντας ότι θα συμβάλει με τις δυνάμεις του στην δημιουργία και την ανάπτυξη μιας επωφελούς σχέσης μεταξύ των Ιωαννίνων και της χώρας του.

Ο ίδιος τέλος, πρότεινε να πραγματοποιηθεί μια ανάλογη εκδήλωση προβολής ελληνικών ταινιών στην Κροατία και συγκεκριμένα στο Ντουπρόβνικ με τον Δήμο του οποίου έχουν αρχίσει διαδικασίες αδελφοποίησης με τα Ιωάννινα, καθώς και να αναπτυχθούν κι άλλες διμερείς πολιτιστικές δράσεις με το Δήμο μας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου