Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία που έλαβε χώρα χθες (12-04-2019) σε σπίτι ημεδαπών, στην Αετόπετρα Κόνιτσας






Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, 34 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία



Βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών τα κλεμμένα χρυσαφικά καθώς και χρηματικό ποσό, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες

Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο δραστών ληστείας που έλαβε χώρα σε βάρος ημεδαπών σε σπίτι στην Αετόπετρα Κόνιτσας, προχώρησαν χθες (12-04-2019), αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 34 και 28 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες (12-04-2019) μετά τα μεσάνυχτα στην Αετόπετρα Κόνιτσας, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν παράθυρο σπιτιού, όπου διαμένει 92χρονη ημεδαπή μαζί με τον 61χρονο γιο της και αφού τους ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (565) ευρώ, χρυσαφικά, κλειδιά και ένα κινητό τηλέφωνο.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες, χθες το πρωί, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας και να τους συλλάβουν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο πλαστικό κάλυμμα της βάσης της ζώνης του συνοδηγού, τα κλεμμένα χρυσαφικά,

· χρηματικό ποσό,

· διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, σκύλα, γαλλικό κλειδί).

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, ως μέσο τέλεσης της ληστείας και διαφυγής.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων (συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ένοπλες ληστείες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, έκθεση και θανατηφόρα σωματική βλάβη) ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου