Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ένωση Πολυτέκνων Νομού Άρτας - Ανησυχούμε βαθύτατα για τη δημογραφική κατάρρευση





Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολυτέκνων Νομού Άρτας αποφάσισε και γνωστοποιεί τα ακόλουθα:



«Ανησυχούμε βαθύτατα για τη δημογραφική κατάρρευση και την υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat ο γηγενής Ελληνικός πληθυσμός στη χώρα μας το 2050 δεν θα υπερβαίνει τα 7,5 εκ. από 10,50 εκ. που είναι σήμερα με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην πορεία του Έθνους μας.

Ανησυχούμε βαθύτατα για τη φυγή στο εξωτερικό από τη χώρα μας πάνω από 500.000 νέων ανθρώπων κυρίως υψηλό επιστημονικό δυναμικό χωρίς να διαφαίνεται προοπτική για την επιστροφή τους.

Ανησυχούμε βαθύτατα για την πολιτική των ανοικτών συνόρων στην πατρίδα μας, με συνέπεια την παραμονή στη χώρα μας εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, με κίνδυνο να διασπαστεί η πληθυσμιακή σύνθεση και η κοινωνική συνοχή στην πατρίδα μας.

Να σημειωθεί ότι για τους μετανάστες και πρόσφυγες το ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας είναι ιδιαίτερα έντονο και θερμό σε αντίθεση με το 40% του Ελληνικού πληθυσμού ο οποίος ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και την Ελληνική νεολαία η οποία αναζητεί εργασία και ελπίδα για να δημιουργήσουμε το μέλλον της.

Ανησυχούμε βαθύτατα για την απεμπόληση της ιστορίας μας αφού με την εθνικά επιζήμια «Συμφωνία των Πρεσπών» ουσιαστικά υπονομεύονται η Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

Είμαστε αντίθετοι με την προτεινόμενη τροποποίηση του αρθ. 21 του Συντάγματός μας με την οποία ουσιαστικά παύει το ενδιαφέρον του κράτους για την οικογένεια, το γάμο και τη μητρότητα με κίνδυνο τον αφανισμό του έθνους μας.

Είμαστε αντίθετοι για την προτεινόμενη τροποποίηση του αρθ. 3 του Συντάγματός μας με την οποία προωθείται το ουδετερόθρησκο σε βάρος της Ελληνορθόδοξης παράδοσης του λαού μας που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αποδέχεται.

Μετά τα ανωτέρω και ενόψει των επερχόμενων εκλογών καλούμε τόσο τα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν την εξουσία όσο και τους υποψηφίους βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους να πάρουν θέση στα σοβαρά και κρίσιμα αυτά θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού αντιδρώντας στην προσπάθεια αλλοίωσης του φρονήματος και των αξιών του Ελληνικού λαού».













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου