Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι προσδιόρισαν πότε ακριβώς πέθανε ο Χριστός




Ο Χριστός πέθανε στις 3 Απριλίου. Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες οι οποίοι βασίζονται σε συνδυασμούς αστρονομικώνστοιχείων, εκκλησιαστικών αναφορών και ιστορικών πηγών.



Ερευνητές του
German Research Center for Geosciences δημοσιεύουν τα στοιχεία της μελέτης τους στη Daily Mail.

Σύμφωνα με το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 27, όταν πέθανε ο Ιησούς στον Σταυρό, ένας ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την περιοχή και ο ουρανός σκοτείνιασε. Οι ερευνητές, που ασχολήθηκαν με τον χρόνο θανάτου του, μελέτησαν τόσο τα γεωλογικά δεδομένα όσο και αστρονομικά γεγονότα, ώστε να καταλήξουν σε μία πιθανή ημερομηνία θανάτου.

Οι επιστήμονες έψαξαν ιζήματα κοντά στη Νεκρά Θάλασσα και ανακάλυψαν πως ένας σεισμός είχε συμβεί μεταξύ του 26 και του 36 μ.Χ.

Έτσι, συνδυάζοντας τα διαθέσιμα στοιχεία από ιστορικές πηγές, κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

Και τα τέσσερα Ευαγγέλια αναφέρουν ότι η σταύρωση έγινε όταν ο Πόντιος Πιλάτος ήταν σε θέση εξουσίας, δηλαδή μεταξύ 26 και 36 μ.Χ.
Η σταύρωση ήταν ημέρα Παρασκευή
Ο θάνατος επήλθε λίγο πριν το εβραϊκό Σάββατο, δηλαδή το βράδυ της ΠαρασκευήςΟι ερευνητές υποστήριξαν πως αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με το εβραϊκό ημερολόγιο και αστρονομικά στοιχεία, δείχνουν ότι η Παρασκευή 3 Απριλίου το 33 μ.Χ. θα μπορούσε να είναι η ημερομηνία θανάτου του Ιησού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου