Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος: «Το ISIS εξακολουθεί να υπάρχει, πιθανή μια επίθεση στη Γερμανία ανά πάσα στιγμή»




Ο επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος προειδοποιεί ότι το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να υπάρχει. Οι Ευρωπαίοι τζιχάντες και τα παιδιά τους που επιστρέφουν στις χώρες τους αποτελούν απειλή, τονίζει ακόμη. Πάνω από 2.000 οι δυνητικοί τρομοκράτες.



«Καμπανάκι» σχετικά με τον κίνδυνο της τρομοκρατίας έκρουσε πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Τόμας Χόλντενγουάνγκ, σημειώνοντας ότι δεν θα υποτιμούσε την απειλή που θέτει το Ισλαμικό Κράτος, μετά τη στρατιωτική του ήττα.

«Πρέπει να λάβουμε επίσης υπ'όψιν ότι το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να προχωρήσει σε επίθεση στη Γερμανία ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο ίδιος στην Die Welt am Sonntag, προσθέτοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να υπάρχει, ενώ η Ευρώπη έχει καταστεί η σκηνή ενός «εικονικού χαλιφάτου στον κυβερνοχώρο, που υποκινεί επιθέσεις».Προειδοποίησε επίσης ότι εξακολουθούν να υπάρχουν υπόγειες ομάδες του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ και ότι η υπηρεσία ασφαλείας συνεχίζει να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενες επιθέσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των ατόμων που η υπηρεσία του έχει υποδείξει ως πιθανούς επικίνδυνους ισλαμιστές αυξήθηκε κατά 300 άτομα από πέρυσι. Συνολικά 2.240 άνθρωποι θεωρούνται δυνητικοί τρομοκράτες που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ή να υποστηρίξουν μία επίθεση ανά πάσα στιγμή.

«Δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση όλων αυτών των ανθρώπων όλο το 24ωρο, θα χρειαζόμασταν έως και 40 αξιωματούχους ανά άτομο, επομένως θα μπορούσαμε να επικεντρωθούμε σε εκείνους που θεωρούμε ιδιαίτερα επικίνδυνους», δήλωσε.Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε και σε παιδιά των τζχαντιστών που επιστρέφουν στις χώρες τους. «Αναρωτιόμαστε: Είναι αυτή μια νέα γενιά τρομοκρατών;».

sputniknews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου