Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Ομιλία Τατιάνας Καλογιάννη



Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Συνδημότισσες και Συνδημότες.

Είναι πρωτόγνωρη για μένα η ανταπόκριση σας στο κάλεσμα μας. 




Πολύ έντονα τα συναισθήματά μου. Σας ευχαριστώ θερμά.

Το 1993, με απόφαση του ΟΗΕ, καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου, η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας. Αυτός ο ετήσιος εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Απέναντι σας, δίπλα μου, έχετε τη δική μας οικογένεια. Τους νικητές των μεθαυριανών δημοτικών εκλογών, την επόμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας.

Τους συνδημότες, που με πίστεψαν, στήριξαν και συμπορεύονται μαζί μου σε έναν δύσκολο, αλλά πολύ ωραίο, προεκλογικό αγώνα. Βήμα-βήμα, 160 συμπολίτες έντιμοι, νέοι & έμπειροι, γνώστες των προβλημάτων, αγωνιστές, με αναγνωρισμένη επαγγελματική και κοινωνική πορεία, μέσα στις απρόβλεπτες και δυσμενείς οικονομικές καταστάσεις των τελευταίων ετών, δημιουργήσαμε μία ξεχωριστή δυναμική ομάδα, έτοιμη να προσφέρει στο Δήμο μας, την ενέργεια και τις λύσεις που έχει ανάγκη.

Και τώρα, εκείνοι και εγώ, ζητούμε τη δική σας εμπιστοσύνη.

Εμπιστοσύνη την οποία θεωρούμε ότι την αξίζουμε και τη δικαιούται ο Δήμος μας.

Διότι ο Δήμος χρειάζεται σήμερα ανατροπή της αδράνειας.

Είναι ξεκάθαρο, ότι η πολιτική που ακολουθείται σήμερα, της εύκολης τακτικής των «καλών προθέσεων», οδηγεί σε παρακμή τον Δήμο μας.

Όμως, ο χρόνος είναι αμείλικτος.

Ο Δήμος χρειάζεται νέες υποδομές. Έργα λειτουργικά. Ωφέλιμα για όλους. Με προοπτική. Με τεκμηρίωση της σκοπιμότητας και της βιωσιμότητάς τους. Με στόχευση στην προσφορά τους στην κοινωνία και όχι στην απλή, ονομαστική απορρόφηση πόρων.

Είναι αλήθεια ότι κατά τη θητεία μου, ως αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων και ταυτοχρόνως αρμόδια για θέματα διαρθρωτικών ενεργειών για τον σχεδιασμό και υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής, εργάστηκα σκληρά. Χωρίς ωράρια. Πέρα από τους συνήθεις ρυθμούς. Με την αμέριστη συμπαράσταση του Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος με εμπιστεύθηκε και τον ευχαριστώ πολύ. Δικαιωθήκαμε. Το έργο που παράχθηκε, έλαβε θετικές κριτικές σε πανελλήνια και ευρωπαϊκή κλίμακα και επιβραβεύεται από τους πολίτες. Είμαι πεπεισμένη ότι ο Ηπειρώτης θα σταθεί και πάλι δίπλα στον Αλέκο Καχριμάνη και τους συνεργάτες του, στις μεθαυριανές εκλογές.

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρω ορισμένα έργα μας:


Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε όλα τα μεγάλα έργα περιβαλλοντικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, από την αποκατάσταση των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων, μέχρι τη Μονάδα Επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων, πετυχαίνοντας να μην υπάρξει κανένα πρόστιμο στους Ηπειρώτες. Το έργο ήταν εξαιρετικά σύνθετο. Για να συγκρίνετε, δείτε τί γίνεται σε άλλες Περιφέρειες, στην Αττική, στα Ιόνια Νησιά, στην Πελοπόνησο.


Σχεδιάσαμε και υλοποιούνται πρωτοποριακά έργα, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού για το σύνολο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, ο εκσυγχρονισμός των πλοιαρίων της λιμναίας συγκοινωνίας.


Σχεδιάσαμε και είναι σε στάδιο συμβασιοποίησης η υλοποίηση της οδού Σταύρου Νιάρχου, στην πόλη μας.


Σχεδιάσαμε και υλοποιείται το έργο διασύνδεσης της Ιόνιας οδού με τα Τζουμέρκα.


Σχεδιάσαμε και προχωρά η υλοποίηση έργων καθοριστικής σημασίας για την ανάδειξη κάθε περιοχής της Περιφέρειας. Αναγνωστοπούλειος σχολή Κόνιτσας, Ιαματικός τουρισμός στην Πρέβεζα, Άρτα και Κόνιτσα, Καταδυτικά πάρκα σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία και πολλά άλλα.


Σχεδιάσαμε και υλοποιείται το σύνολο των έργων περιβαλλοντικής θωράκισης του παράκτιου μετώπου της Περιφέρειας από την ανεξέλεγκτη διάθεση των υγρών αποβλήτων.

Κυρίως, όμως, αποδείξαμε ότι διαθέτουμε σχέδιο, επιχειρησιακή και διαχειριστική επάρκεια, ώστε τα έργα αυτά να τύχουν χρηματοδότησης από ισχυρές ευρωπαϊκές χρηματοδοτικές πηγές, που πολύ δύσκολα χρηματοδοτούν τους ενδιαφερόμενους. Και αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα μας πολιτικά επιτεύγματα. Το ότι πείσαμε για την αξιοπιστία μας.

Οι σχέσεις μας με τους πολίτες και τους φορείς διέπονταν από ειλικρίνεια, σεβασμό και αλληλεγγύη. Με αυτά τα χαρακτηριστικά πολιτευτήκαμε και αυτά συνεχίζουμε να διατηρούμε απαρέγκλιτα.

Ολοκληρώνοντας τη θητεία μου στην Περιφέρεια, έκρινα ότι είχα υποχρέωση να καταθέσω τις απόψεις μου για την εξέλιξη του Δήμου Ιωαννιτών. Ο Δήμος στον οποίο γεννήθηκα, μαθήτευσα, δημιούργησα οικογένεια και δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά. Με εμψύχωσαν και με παρότρυναν στενοί συνεργάτες και δοκιμασμένοι στα δύσκολα φίλοι. Όταν αποφάσισα να βγώ μπροστά, στις 21 του περασμένου Νοεμβρίου, για να αλλάξει πορεία η πόλη μας, είχα και τη δύναμη και το σθένος και τις ιδέες. Δεν χρειαζόταν κάτι άλλο, εκτός από την κατάλληλη ομάδα. Έκτοτε, αναπτύχθηκε μία ομολογουμένως αναπάντεχη δυναμική ανταπόκριση της κοινωνίας προς την πρωτοβουλία μας, χάρις, κυρίως, στη μεγάλη κινητοποίηση συνδημοτών μας, που καθημερινά, με πρωτοφανές πάθος και πρωτόγνωρη δυναμική, μας περιβάλλουν με την αγάπη τους και την πίστη τους στο σχέδιο μας.


Φίλες και Φίλοι,

Έχει η παράταξή μας κομματικό χρώμα;

Φυσικά και έχει. Αλίμονο αν δεν είχε διακριτή κομματική προέλευση καθένας από μας. Όλοι μας έχουμε την προσωπική μας κοσμοθεωρία, την ιδιαίτερη και προσωπική θέση για τα προβλήματα και τα κοινωνικά θέματα, ενώ ορισμένοι είναι συνδεδεμένοι με κάποιο κομματικό σχήμα του δημοκρατικού φάσματος. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν ρήξεις και άλματα, αν δεν υπάρχει πραγματική σύνθεση απόψεων από όλες τις δημοκρατικές κατευθύνσεις. Κοινή συνισταμένη όλων μας είναι η πρόοδος του Δήμου μας, με όραμα και σχέδιο, προς όφελος όλων των πολιτών. Προσωπικά, όπως είναι γνωστό, είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Μίας παράταξης με μεγάλες ρίζες στην Ελληνική Κοινωνία, με πλούσιο και θετικό έργο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής φυσιογνωμίας της χώρας μας. Το κόμμα αυτό, δια του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναγνώρισε το έργο μου και τάχθηκε εξ αρχής θετικά για την πρωτοβουλία μας. Τον ευχαριστώ για την ιδιαίτερη τιμή. Είναι πολύ σημαντικό, ως αυριανή διοίκηση του Δήμου μας, να έχουμε απευθείας επικοινωνία με τον αυριανό Πρωθυπουργό.


Είναι η παράταξη μας ανεξάρτητη;

Φυσικά και δεν είναι. Η παράταξη μας είναι εξαρτημένη από τον κώδικα της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, της ευπρέπειας και του προγραμματικού λόγου, που έχουμε θεσπίσει και εφαρμόζουμε, με στόχευση την αναμόρφωση του Δήμου και τη δραστική αλλαγή της φυσιογνωμίας του.



Είναι η παράταξη μας καθοδηγούμενη?

Φυσικά και είναι. Καθοδηγείται από τους χιλιάδες συνδημότες που αδημονούν για έναν οργανωμένο, αξιόπιστο, σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο. Εμείς γνωρίζουμε πώς μπορούμε να τον αναμορφώσουμε. Αυτοί οι συνδημότες, άλλωστε, και η ξεκάθαρη πορεία μας, είναι ανάχωμα σε ορισμένες –ανεπιτυχείς ασφαλώς- προσπάθειες συκοφάντησής μας. Πρόκειται για αστήρικτες φωνές, που εκφράζουν το παρελθόν. Τους βεβαιώνουμε ότι ματαιοπονούν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Πόσο δε, μάλλον, όταν ο ουρανός είναι πεντακάθαρος!


Ποιές είναι οι αξίες μας;


Οραματιζόμαστε έναν Δήμο που οι πολίτες χαμογελούν όταν χαιρετίζουν τους συναλλασσόμενους μαζί τους. Που λένε καλημέρα εγκάρδια και το εννοούν.


Υποστηρίζουμε μία κοινωνία που φροντίζει την ουσιαστική και ολόπλευρη εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών της, από τον παιδικό σταθμό, την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, τις μεταπτυχιακές σπουδές, τη συνεχή επιμόρφωση.


Στηρίζουμε το δικαίωμα στην εργασία. Στην ανάγκη του ελεύθερου Ανθρώπου να παράγει. Στη δυνατότητα του Ανθρώπου να ευημερεί με αξιοπρέπεια, χωρίς εμπόδια, με ίσες ευκαιρίες. Η οικονομία μας πρέπει να παράγει, να προάγει και να δημιουργεί νέες προοπτικές.


Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό σε όλες του τις μορφές: το θέατρο, τη μουσική, τον χορό, τις εικαστικές τέχνες, τομείς στους οποίους έχουμε παράδοση και μπορούμε πάλι να δημιουργήσουμε νέες αναφορές, με προφανή οφέλη για την κοινωνία και την τοπική οικονομία.


Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Σε ποιά κατάσταση είναι σήμερα ο Δήμος μας;


Είναι γεγονός ότι χάθηκε πολύς χρόνος και δαπανήθηκαν πόροι χωρίς αντίκρισμα για τα Ιωάννινα.


Η Δημοτική Αρχή απέτυχε και σε στρατηγικά θέματα, όπως η ανάδειξη της πόλης μας σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, και σε θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Ενδεικτικά αναφέρω:


Η κατάσταση της λίμνης μας επιβαρύνεται διαρκώς.


Δεν υπάρχει εννιαίος πολεοδομικός σχεδιασμός.


Οι μεγάλοι δημόσιοι χώροι, το στρατόπεδο Βελισσαρίου, το πάρκο Πυρσινέλλα, τα μικρότερα αστικά και περιαστικά πάρκα παραμένουν αναξιοποίητα, απλησίαστα για τους πολίτες, για πολλά χρόνια.


Η καθαριότητα στην πόλη απέχει πολύ από το να κρίνεται ικανοποιητική.


Η δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων σχολείων είναι ανύπαρκτη.


Η τιμολογιακή πολιτική των δημοτικών επιβαρύνσεων είναι υψηλή, σε ορισμένους δε, τομείς, από τις υψηλότερες στην Ελλάδα.


Μικρά και μεγάλα έργα υποδομής που θα άλλαζαν την πορεία της πόλης δεν έχουν καν μελετηθεί, όπως η αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτιρίων, η ενεργειακή αναβάθμιση του οδικού και αστικού φωτισμού, η ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης, και άλλα.


Τι έχουμε σχεδιάσει εμείς.

Έχουμε καταγράψει τα μεγάλα και μικρότερα προβλήματα, τα μελετήσαμε, παρουσιάσαμε επεξεργασμένες λύσεις. Οι προτάσεις μας είναι εφαρμόσιμες. Δεν υιοθετούμε τη λαϊκίστικη μέθοδο να υποσχεθούμε ότι θα υλοποιήσουμε ό,τι ακούσαμε και καταγράψαμε ως πρόβλημα ή επιθυμία. Δεν επιδιώκουμε να ξεγελάσουμε ή να παγιδεύσουμε τους πολίτες στον βωμό προσωπικών επιδιώξεων. Δεν το έχουμε ανάγκη, ούτε ως πρόσωπα, ούτε ως παράταξη. Ό,τι είναι βιώσιμο, αναγκαίο, κοινωνικά ωφέλιμο και οικονομικά εφικτό θα το υλοποιήσουμε. Η συνείδησή μας είναι και θα παραμείνει ήσυχη. Με τη βοήθεια του Θεού, θα είμαστε και υπόλογοι του σχεδιασμού μας και απολογούμενοι για τα έργα μας.


Οι άξονες του προγράμματός μας είναι 8. Συνοπτικά:


1ος ΑΞΟΝΑΣ: ΝΕΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Εκπονούμε ολοκληρωμένο Γενικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του Δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του


Αναβαθμίζουμε ψηφιακά τις δημοτικές υπηρεσίες


Αξιοποιούμε μεθοδικά και οργανωμένα την ακίνητη περιουσία του Δήμου, όπως το Γιαννιώτικο Σαλόνι


Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος των δημοτικών κτιρίων και ΔΕΥΑΙ.


Μειώνουμε τα δημοτικά τιμολόγια και τέλη στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες και επανεξετάζουμε τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΙ.


2ος ΑΞΟΝΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


Αντιμετωπίζουμε καθολικά τις τέχνες και την πολιτιστική πολιτική, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης, με αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του Δήμου.


Αναδεικνύουμε και αξιοποιούμε το Σπήλαιο Περάματος, τον Λόφο Καστρίτσας, τα Οχυρά Μπιζανίου.


Δημιουργούμε Νέα Δημοτική Πινακοθήκη.


Βελτιώνουμε και αναβαθμίζουμε τις αθλητικές υποδομές και δημιουργούμε ανοιχτούς χώρους άθλησης σε αυλές σχολείων και σε αλσύλια, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, προωθώντας τον «Αθλητισμό γειτονιάς».


Αξιοποιούμε τον υγρό στίβο της λίμνης για την προετοιμασία ελληνικών και ξένων ομάδων κωπηλασίας, cayak, κλπ και για τη φιλοξενία μεγάλης κλίμακας αγώνων.


Αναβαθμίζουμε τις σχολικές υποδομές και δημιουργούμε τις απαιτούμενες νέες.


3ος ΑΞΟΝΑΣ: ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ


Αξιολογούμε το σύνολο των υφιστάμενων κυκλοφοριακών μελετών. Εκπονούμε Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων για τη βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.


Αναπτύσσουμε νέο δίκτυο πεζοδρόμων και περιφερειακών σταθμών στάθμευσης.


Ολοκληρώνουμε τον ποδηλατόδρομο και τις περιπατητικές διαδρομές περιμετρικά της Λίμνης.


Δημιουργούμε κυκλικούς κόμβους για την αναβάθμιση του κυκλοφοριακού σε όλη την έκταση του Δήμου.


Ενισχύουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με ταυτόχρονη διερεύνηση ανάγκης ανάπτυξης δημοτικής συγκοινωνίας.


Αναβαθμίζουμε τον δημόσιο χώρο. Δίνουμε στον συμπολίτη τους χώρους που τόσο πολύ έχει ανάγκη, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα των πεζών σε όλους τους χώρους.


Διεκδικούμε το σύνολο της έκτασης του Στρατοπέδου Βελισσαρίου προς όφελος του Δήμου και προκηρύσσουμε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αξιοποίησή του, μαζί με το Πάρκο Πυρσινέλλα.


Προχωρούμε σε πρότυπες παρεμβάσεις στο Κάστρο και στο Νησί με την υπογειοποίηση δικτύων κοινής ωφελείας (σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς), τον εξωραϊσμό των πλατειών, τη δημιουργία λουλουδόκηπων, την απαραίτητη σήμανση, κλπ


4ος ΑΞΟΝΑΣ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Υλοποιούμε το Σχέδιο Ασφάλειας Νερού


Προχωρούμε στην περιβαλλοντική οχύρωση της Λίμνης Παμβώτιδας με την κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου αποχέτευσης σε όλες τις κοινότητες του Δήμου.


Εκπονούμε ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των ομβρίων υδάτων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Αποκαθιστούμε την παροχετευτικότητα των υφιστάμενων αποστραγγιστικών τάφρων.


Εφαρμόζουμε νέο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων, με την αναβάθμιση του συστήματος κάδων ανακύκλωσης και τη δημιουργία πράσινων σημείων.


Αναβαθμίζουμε ενεργειακά, στο σύνολο του Δήμου, τον οδικό και αστικό φωτισμό.


Εγκαθιστούμε πάρκα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε εκτάσεις του Δήμου για συμψηφισμό καταναλώσεων στη ΔΕΥΑΙ.


5ος ΑΞΟΝΑΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Υποστηρίζουμε τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, με τη δημιουργία Πλατφόρμας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης.


Στηρίζουμε τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, με την εφάπαξ παροχή οικονομικού βηθήματος για το τέταρτο και κάθε επιπλέον παιδί.


Δημιουργούμε νέους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για τη φιλοξενία παιδιών ηλικίας μέχρι 2,5 ετών.


Υποστηρίζουμε όλες τις δομές τρίτης ηλικίας για την παραμονή των ατόμων αυτών ως ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.


Εξασφαλίζουμε προσβάσεις ΑΜΕΑ σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες


Δημιουργούμε παιδικές χαρές για ΑΜΕΑ


6ος ΑΞΟΝΑΣ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ – ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ


Εκπονούμε ενιαίο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό για όλη την εδαφική έκταση του Δήμου. Έτσι, θα τροποποιηθεί η, ξεπερασμένη από καιρό, Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου, θα εγκριθούν οι πολεοδομικές μελέτες Σταυρακίου, Ολυμπιάδας, Κάτω Μαρμάρων και Περάματος, θα αναθεωρηθεί το ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. Μπιζανίου.


Καταθέτουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την Παμβώτιδα για την ανάδειξη της λιμναίας και παραλίμνιας περιοχής, με υποδομές περιβαλλοντικής παρακολούθησης και αναψυχής, και εξυπηρέτησης ναυταθλητικών εγκαταστάσεων (κωπηλασίας, ιστιοπλοϊας, θαλάσσιου σκι) και λιμναίας συγκοινωνίας (καραβάκια, υδροπλάνα).


7ος ΑΞΟΝΑΣ: ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ


Εξοπλίζουμε τις δημοτικές υπηρεσίες με τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, με στόχο:


την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας,


τη συνεχή και απρόσκοπτη διαβούλευση και επικοινωνία,


τις ηλεκτρονικές πληρωμές,


την καθημερινή ενημέρωση του δημότη


Παρέχουμε δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση (Wi-Fi), σε πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας.


Διασυνδέουμε λειτουργικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την πόλη, με τη συνεργασία:


της Σχολής Καλών Τεχνών για την θεσμοθέτηση δράσεων στις τέχνες και την πολιτιστική πολιτική,


της Ιατρικής Σχολής, για την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας στους οικονομικά ασθενέστερους δημότες,


της Σχολής Γεωπονίας, για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής του Λεκανοπεδίου


της Αρχιτεκτονικής για αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος και πολεοδομικών θεμάτων.


Δημιουργούμε γραφείο «One stop shop» για την υποστήριξη των φοιτητών της πόλης μας.


Δημιουργούμε εφαρμογή «Ioannina App» με ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τον επισκέπτη και τον δημότη


Τέλος, στον 8ο ΑΞΟΝΑ, για την ΑΝΑΔΕΙΞΗ της ΠΟΛΗΣ και την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Εφαρμόζουμε μηδενικά τέλη σε όλες τις νέες επιχειρήσεις για το πρώτο έτος,


Θεσμοθετούμε εμπορικές δράσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες


Θεσπίζουμε βραβείο νεανικής επιχειρηματικότητας


Δημιουργούμε πρόγραμμα για νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο


Αναβαθμίζουμε τον Φορέα Τουριστικής Προβολής & Προώθησης του Δήμου


Δημιουργούμε ψυχαγωγικές δράσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπως Jazz και graffiti festivals,


Δημιουργούμε και ενεργοποιούμε δίκτυα για την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε γειτονιάς, με στόχο τη διάχυση των τουριστικών ροών σε όλες τις περιοχές του Δήμου.


Όλα αυτά συμβαίνουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ώστε να καταστούν ισότιμες με την πόλη. Στόχος μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας.


Κάνουμε την ΠΟΛΗ μας ΣΥΓΧΡΟΝΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ,

και περήφανους τους ΠΟΛΙΤΕΣ για την πόλη τους.


Ανοίγουμε νέους δρόμους και προοπτικές με έργα, όπως έχουμε δείξει στην πράξη.

Ανταποκρινόμαστε στην ελπίδα που έχουν εναποθέσει σε μας, οι συμπολίτες και η νέα γενιά, και σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον να γίνει πραγματικότητα.

Επιδιώκουμε τον διάλογο, τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, για να χτίσουμε έναν Δήμο σύγχρονο, οργανωμένο, με σεβασμό στο υπόβαθρο που παραλαμβάνουμε.

Απευθυνόμαστε στους δημότες που επιθυμούν την πρόοδο του τόπου. Τους πολίτες του μόχθου και της τίμιας εργασίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους επιτηδευματίες, τους δημόσιους λειτουργούς, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους φοιτητές, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τους πολίτες της διπλανής πόρτας.

Το μέλλον του Δήμου αφορά όλους τους πολίτες. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους. Όμως, είναι αναγκαίο να είναι και αυτοί κοντά μας. Να μας ελέγχουν και να μας στηρίζουν. Να μας διορθώνουν και να μας τονώνουν.

Θα συνεργαστούμε με όποιον έχει το ίδιο πάθος με μας για την αναγέννηση του Δήμου μας και ταυτόχρονα το ίδιο κουράγιο για πολλή, παραγωγική και αποτελεσματική δουλειά.

Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα της δικής μας παρουσίας στον Δήμο.

Για να είναι, όμως, αυτό εφικτό, χρειαζόμαστε ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση.

Αυτή μπορείτε να τη δώσετε μόνον εσείς. Όλοι εσείς που είστε σήμερα μαζί μας, αλλά και όσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν σήμερα, αλλά καταθέτουν καθημερινά τη στήριξη στην παράταξή μας.

Είναι αναγκαίο, όμως, κάθε δημότης που απείχε για οποιονδήποτε λόγο από προηγούμενες εκλογές, να λάβει θέση, να δηλώσει την επιλογή του και να ορίσει το μέλλον του, με το μεγάλο όπλο που διαθέτει, την ψήφο.


Σας ευχαριστώ όλους θερμά για τη σημερινή συγκλονιστική σας παρουσία και υποστήριξη.

Ευχαριστώ την Θεοδώρα, την Αλεξία, τον Νικόλα και τον Κώστα, για την υπομονή τους και όχι μόνο.

Συνεχίζουμε με ένταση και πάθος μέχρι την τελική μας νίκη, η οποία είναι βέβαιη!

Σας ευχαριστώ θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου