Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Σε κλίμα ενθουσιασμού οι περιοδείες του Νικόλα Κάτσιου σε Νεοχώρι, Νεράιδα και Κρυσταλλοπηγή



Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 14 Μαΐου 2019 η περιοδεία νίκης του Νικόλα Κάτσιου υποψήφιου δημάρχου Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης



 «Τόπος Αξιών», στις Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρίου, Νεράιδας και Κρυσταλλοπηγής της Δημοτικής Ενότητας Παραμυθιάς.
Ο Ν. Κάτσιος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που τον συνόδευαν, μοίρασαν στους κατοίκους το πρόγραμμα της παράταξης με τις 100 δεσμεύσεις και στο γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε, έθεσαν επί τάπητος θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και πρότειναν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής. Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα κρατήσουν τους νέους στο δήμο Σουλίου και πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα με τους κατοίκους των χωριών να εύχονται καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο.

Στην Κρυσταλλοπηγή ο Ν. Κάτσιος δεσμεύτηκε για την ανάπλαση των πηγών ώστε να καταστούν επισκέψιμες και να αποτελέσουν εστία ανάπτυξης για την περιοχή. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της μελέτης ανάπλασης της εισόδου της πόλης της Παραμυθιάς στο βασικό της δρόμο που τη συνδέει με την Εγνατία Οδό την οποία έχει ήδη ανακοινώσει, ό υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου ανέφερε στους κατοίκους ότι υπάρχει η πρόβλεψη να δημιουργηθούν λειτουργικά πεζοδρόμια στην Κρυσταλλοπηγή, ενώ υπογράμμισε ότι θα βελτιωθεί και ο δημοτικός φωτισμός στην περιοχή.


Στο Νεοχώρι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη άμεσης αλλαγής του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, ενώ ο Ν. Κάτσιος επανέλαβε στους κατοίκους τη δέσμευσή του από τον προσεχή Σεπτέμβριο ο δήμος Σουλίου να σταθεί αρωγός στο Λαογραφικό Μουσείο Νεοχωρίου και στην ανάδειξή του σε έναν επισκέψιμο τουριστικό πόλο στην περιοχή.

Στη Νεράιδα ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη ρύπανση του ποταμού Καλαμά δήλωσε στους κατοίκους ότι μπροστά στο περιβαλλοντικό πρόβλημα ο δήμος Σουλίου δεν μπορεί να παραμείνει για άλλο θεατής.

«Θα πρέπει αφενός να προστατευτεί το ευαίσθητο οικοσύστημα και αφετέρου η παρακαλάμια περιοχή να γίνει ελκυστική ως τουριστικός προορισμός, μέσα από τη διαμόρφωση όρων για ανάπτυξη δραστηριοτήτων εναλλακτικών και ήπιων μορφών τουρισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Και αυτό θα προωθήσουμε ως η επόμενη δημοτική αρχή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Κάτσιος, ο οποίος ολοκληρώνοντας την περιοδεία του τόνισε ότι: «Από τον προσεχή Σεπτέμβριο, δεσμεύομαι προσωπικά για την εμπέδωση όρων ισόρροπης και ισότιμης ανάπτυξης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου Σουλίου, που θα αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προτεραιότητες της κάθε Δημοτικής Ενότητας, της κάθε Τοπικής Κοινότητας και του κάθε χωριού ξεχωριστά».

Οι περιοδείες νίκης της παράταξης «Τόπος Αξιών» συνεχίζονται καθημερινά με βάση το πρόγραμμα που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου