Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή δύο μεγάλων οδικών έργων


Άνοιξε ο «δρόμος» για την κατασκευή από την Περιφέρεια δύο μεγάλων οδικών έργων στην Ήπειρο. 



Πρόκειται για την κατασκευή του οδικού τμήματος «Παράκαμψη Φιλιπιάδας για τη σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό» και το «Οδικό τμήμα Γεφύρι Πλάκας- Πράμαντα».
Με χθεσινή απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών παρέχεται η σύμφωνη γνώμη για τη σύναψη των αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων για την κατασκευή των δύο έργων από την Περιφέρεια.

Το πρώτο έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους (35 εκ. ευρώ) που είναι δεσμευμένοι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου «Ήπειρος 2014-2020».

Το δεύτερο έργο, έχει προϋπολογισμό έως 8.500.000 ευρώ και θα αποτελέσει συνέχεια του νέου οδικού άξονα Ιόνια Οδός- Γέφυρα Πλάκας, που ήδη άρχισε να κατασκευάζεται με πόρους του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη, τονίζοντας τα εξής: «Μετά από πολύμηνες και επίμονες προσπάθειες, συνεχείς παρεμβάσεις μας προς τον Υπουργό Υποδομών, η διαδικασία για την κατασκευή των δύο έργων που είναι προτεραιότητά μας ξεκινά. Η συγκοινωνία Άρτας- Πρέβεζας θα βελτιωθεί, η Φιλιππιάδα θα γίνει ασφαλής και θα σπάσει οριστικά η συγκοινωνιακή απομόνωση των Βορείων Τζουμέρκων. Επόμενος στόχος μας είναι να συνεχιστεί ο δρόμος και προς τον πρώην δήμο Αγνάντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου