Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Προτεραιότητα η εκπαίδευση στο Πρόγραμμα της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα»





Η εκπαίδευση και η εξασφάλιση ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές κι ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, ήταν από τις προτεραιότητες της σημερινής Δημοτικής Αρχής και


 παραμένει ως υψηλή προτεραιότητα και στον προγραμματικό λόγο της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» που διεκδικεί την ανανέωση της εμπιστοσύνης των Γιαννιωτών.
Δύο νέες υποψήφιες στην Εκλογική Περιφέρεια Ιωαννίνων, από τον χώρο της εκπαίδευσης και οι δύο, η Κική Δημολένη και η Ντέπη Πέτρου, παρουσίασαν τόσο τον απολογισμό όσο και τον προγραμματισμό της παράταξης στον τομέα της παιδείας, πλαισιωμένες από τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Βούλα Τσίλη, επίσης υποψήφια στην Εκλογική Περιφέρεια Ιωαννίνων.

Αναφερόμενος στον απολογισμό έργου της σημερινής Δημοτικής Αρχής, η κ. Κική Δημολένη τόνισε πως τα 4,5 χρόνια «Στόχος, μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, ο οποίος και τελικά επιτεύχθηκε σε ένα σημαντικό βαθμό ήταν ένα ποιοτικό έργο με όσο το δυνατόν οικονομικότερο κοστολόγιο, με άμεση εξόφληση των προμηθευτών, ξεπερνώντας τη γραφειοκρατία, κυρίως όμως τη διάσπαρτη, μη κωδικοποιημένη και μη εναρμονισμένη με τη νέα πραγματικότητα νομοθεσία».

Όπως είπε η κ. Δημολένη, προτεραιότητα ήταν η δημιουργία ενός κατάλληλου και ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος, αλλά και συνάμα αναβαθμισμένου τεχνολογικά και λειτουργικά, σε ένα κλίμα συνεργασίας με τους Διευθυντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και με ομόφωνες πάντα αποφάσεις. Επίσης ότι οι παρεμβάσεις έγιναν μέσα από μια δημοκρατική, αντικειμενική και δίκαιη διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ευνοϊκή μεταχείριση κανενός σχολείου, αλλά με γνώμονα τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες. Απαρίθμησε μια σειρά από παρεμβάσεις και έργα που αναβάθμισαν τις κτιριακές υποδομές και σχολικά κτίρια, πολλά από τα οποία είναι παλιά κτίρια, αλλά και το εκπαιδευτικό εξοπλισμό. Χαρακτηριστικές επίσης είναι οι παρεμβάσεις ανακατασκευής σε 7 κλειστά Γυμναστήρια σχολείων, αλλά και τα έργα που αναβάθμισαν αυλές των σχολείων.

«Έχοντας στο μυαλό μας ότι οι ανάγκες των σχολείων δεν τελειώνουν ποτέ, στόχος μας παραμένει η συνεχής αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και η συνεχής αναβάθμιση της εκπαιδευτικής τους λειτουργίας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά με όραμα και νέες ιδέες, κάποιες από τις οποίες αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμά μας», κατέληξε η κ. Δημολένη.

Από την πλευρά της η κ. Ντέπη Πέτρου αναφέρθηκε στον προγραμματισμό τη ερχόμενης τετραετίας λέγοντας ότι ο στόχος παραμένει, δηλαδή « η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση των σχολικών χώρων τόσο σε υποδομές, όσο και εξοπλισμό, ώστε να διασφαλίζεται όχι μόνο κατάλληλο, ασφαλές και υγιεινό σχολικό περιβάλλον σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και αναβαθμισμένο τεχνολογικά και λειτουργικά, για μια εκπαιδευτική διαδικασία προσαρμοσμένη στις εξελίξεις και τις απαιτήσεις της εποχής, δεδομένα που τα οφείλουμε στους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς μας.

Έτσι και με δεδομένο ότι τα σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί και οι ανάγκες τους δεν τελειώνουν ποτέ, προγραμματικό σχέδιο της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», όπως το παρουσίασε η κ. Πέτρου, είναι :

-Η ολοκλήρωση ανέγερσης του νέου νηπιαγωγείου στους παλιούς στρατιωτικούς φούρνους.

-Η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ανέγερσης του νέου 6/θεσιου δημοτικού σχολείου στο Νεοχωρόπουλο.

-Η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την στέγαση του 25ου δημοτικού σχολείου στην περιοχή Ν. Ζωής, με διασφαλισμένο το οικόπεδο από την Π.Ε .

-Η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την στέγαση του 4ου δημοτικού σχολείου στην Ανατολή, σε διασφαλισμένο οικόπεδο από την Π.Ε

-Η ίδρυση 2ου δημοτικού σχολείου και την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στην Κατσικά.

-Η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για την στέγαση των ειδικών σχολείων για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (αφού η εν λόγω αναγκαιότητα συναποφασισθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς).

-Η υλοποίηση του προγράμματος Φιλόδημος εγκεκριμένου προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ και από ίδιους πόρους του δήμου, για μεγάλες παρεμβάσεις όπως: στέγες, μονώσεις, τουαλέτες, παράθυρα, πόρτες κλπ.

-Η αξιοποίηση των 2 προγραμμάτων Φιλόδημος για μέτρα πυροπροστασίας και για ράμπες και WC για ΑμεΑ στα σχολεία.

-Η επέκταση δημιουργίας αθλητικών γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ σε όλες τις σχολικές αυλές συνεχίζοντας αφ’ ενός μεν το πρόγραμμα της β/θμιας σχολικής επιτροπής και αφ’ ετέρου το έργο του δήμου για τα υπόλοιπα σχολεία.

-Η συνέχιση αναβάθμισης των κλειστών σχολικών γυμναστήριων, έως την πλήρη ανακαίνισή τους.

-Η ανακαίνιση ενός σχολικού γυμναστηρίου με την κατασκευή δαπέδου παρκέ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου