Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Δύο νέα Αθλητικά Κέντρα σε Σεισμόπληκτα, Καρδαμίτσια Θωμάς Μπέγκας: «δημιουργούμε τις αθλητικές υποδομές που έχει ανάγκη ο Δήμος μας»


Κενά πολλών δεκαετιών στον τομέα των αθλητικών υποδομών που έχουν ανάγκη τα Γιάννενα, επιχειρεί να καλύψει η σημερινή Δημοτική Αρχή. Επενδύοντας τα τεσσεράμισι προηγούμενα χρόνια


 1,2 εκατ ευρώ σε αθλητικά έργα και «ωριμάζοντας» για την επόμενη τετραετία δύο νέα αθλητικά-προπονητικά κέντρα σε Καρδαμίτσια και Σεισμόπληκτα.
«Στηρίζουμε τον αθλητισμό, δημιουργούμε υποδομές που έχει ανάγκη ο Δήμος μας, προσπαθώντας να καλύψουμε κενά πολλών δεκαετιών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στην ειδική θεματική εκδήλωση για τον Αθλητισμό, που οργάνωσε χθες το βράδυ η «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα». Μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό ανθρώπων που του Αθλητισμού, αθλητών και εκπροσώπων σωματείων από όλα τα αθλήματα, παρουσιάστηκε ο απολογισμός του έργου αυτής της δημοτικής θητείας κι έγινε η παρουσίαση των δύο νέων Αθλητικών Κέντρων


Ένας σημαντικός απολογισμός

«Επένδυση κυρίως στους νέους μας», χαρακτήρισε Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, τα όσα έγιναν στην παρούσα δημοτική θητεία για τις αθλητικές υποδομές και αναφέρθηκε επιγραμματικά σε παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ ευρώ, όπως:

-Αναβάθμιση των σχολικών κλειστών και ανοιχτών χώρων αθλητισμού

-Ανακατασκευή των αθλητικών κέντρων Καλούτσιανης και Κιάφας

-Κατασκευή πλαστικού χλοοτάπητα στο Αθλητικό Κέντρο Ανατολής

-Κατασκευή νέου αθλητικού γηπέδου 5×5, με πλαστικό χλοοτάπητα στο Δροσοχώρι

-Αναβάθμιση και ανακατασκευή γηπέδων ( Πλατανιά , Σταυράκι, Δαφνούλα κλπ) καθώς και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο Περάματος

-Νέο γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο Σταυράκι

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Βούλα Τσίλη, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε ώστε να ανακατασκευαστούν σε σχολικά συγκροτήματα, κλειστά γυμναστήρια και ανοιχτοί αθλητικοί χώροι, ώστε να αθλούνται με ασφάλεια τα παιδιά και να χρησιμοποιούνται ως προπονητικά κέντρα από αθλητικούς συλλόγους. Είπε επίσης ότι προγραμματίζεται η κατασκευή παρκέ σε ένα από τα σχολικά γυμναστήρια και κατέληξε λέγοντας πως «πολιτικά θεωρούμε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά στην κοινωνία».

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίστας αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει ο Δήμος στις αθλητικές διοργανώσεις και στις απευθείας επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων, τονίζοντας πως «νιώθουμε ευτυχής που συμβάλουμε με ένα μικρό λιθαράκι στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν δεκάδες αξιόλογα αθλητικά σωματεία στο Δήμο μας».

Ο Αντιδήμαρχος Έργων, Γιάννης Λιόντος αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στην κατασκευή αθλητικών έργων λέγοντας πως «κάθε χρόνο όταν καταρτίζαμε το Τεχνικό μας Πρόγραμμα είχαμε και μια ξεχωριστή σκέψη για τον αθλητισμό, με τη φιλοσοφία ότι πρέπει να φέρουμε τα παιδιά στους αθλητικούς χώρους».

Τέλος ο Κώστας Γκόγκος ως Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου που έχει στην αρμοδιότητα του τη συντήρηση 40 αθλητικών χώρων, αναφλέρθηκε σε αυτούς αλλά και στη συνδιοργάνωση ή τη στήριξη μεγάλων αθλητικών γεγονότων στην περιοχή μας.


Δύο νέοι Αθλητικοί χώροι: Σεισμόπληκτα, Καρδαμίτσια

Δύο νέοι αθλητικοί χώροι δρομολογούνται για τη νέα δημοτικοί θητεία, τους οποίους παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, λέγοντας πως και οι δύο μπορούνε να παραδοθούνε ολοκληρωμένοι στην τοπική κοινωνία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ

«Δίνοντας διέξοδο για άθληση σε εκατοντάδες παιδιά, αλλά και υιοθετώντας το αίτημα του συλλόγου Σεισμοπλήκτων προχωρούμε στη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου γειτονιάς, που το έχει τεράστια ανάγκη μια πολυπληθής και ζωντανή συνοικία, αξιοποιώντας το εγκαταλελειμμένο πλέον γήπεδο στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων», είπε ο κ. Μανταλόβας

Το αθλητικό κέντρο έχει ώριμη μελέτη προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και θα δημοπρατηθεί αμέσως μετά τις εκλογές. Περιλαμβάνει:


Γήπεδο ποδοσφαίρου 60Χ40μ. με πλαστικό χλοοτάπητα. Οι προδιαγραφές του γηπέδου καλύπτουν αγώνες 8Χ8 (απαιτείται 50Χ35) και 9Χ9 (απαιτείται 60Χ40)


Γήπεδο μπάσκετ 26Χ15μ.


Γήπεδο τένις 35Χ17μ. Οι προδιαγραφές του γηπέδου καλύπτουν και αγώνες διπλού.


Δεν προβλέπονται κερκίδες αλλά υπάρχει δυνατότητα μελλοντικής κατασκευής τους.


ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΩΝ

Τη μελέτη ενός σημαντικού Αθλητικού-Προπονητικού Κέντρου προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ ωρίμασε ο Δήμος Ιωαννιτών. Έχει προβλέψει 500.000 ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 και για την εξασφάλιση του υπόλοιπου ποσού θα υποβάλει την πρόταση του στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». «Αν το πρόγραμμα δεν καλύψει το απαιτούμενο ποσό, μπορεί να το εξασφαλίσει ο Δήμος, όπως κάναμε μέχρι τώρα, την επόμενη χρονιά», είπε ο κ. Μανταλόβας 



Το Αθλητικό Κέντρο στα Καρδαμήτσια θα αποτελείται από τις εξής εγκαταστάσεις:


Ενα γήπεδο ποδοσφαίρου διαστάσεων 64,00*102,00 μ. με συνθετικό χλοοτάπητα,

με σταθερή κερκίδα θεατών δυναμικότητας περίπου 400 θέσεων, αποδυτήρια αθλητών (τέσσερα) εμβαδού 356,75 τμ και τους απαραίτητους χώρους υγιεινής για το κοινό (wc ανδρών – γυναικών και ΑΜΕΑ)


Κλειστό γυμναστήριο εμβαδού 1473 τμ αθλημάτων μπάσκετ, βόλευ κλπ με τους απαραίτητους χώρους αποδυτηρίων αθλητών (τέσσερα), ιατρείο πρώτων βοηθειών, κερκίδα 400 θέσεων και τους απαραίτητους χώρους υγιεινής για το κοινό.


Δύο τυπικά ανοιχτά γήπεδα αντισφαίρισης (tennis – προδιαγραφές Γ.Γ.Α) και ένας προπονητικός τοίχος. Η όλη αθλητική εγκατάσταση θα είναι περιφραγμένη στα 4 μ., θα έχει μόνιμη κερκίδα 50 θεατών περίπου.


Ενα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ (προδιαγραφές Γ.Γ.Α) με κερκίδα 50 θεατών


Μία διαδρομή που περιβάλλει τις αθλητικές εγκαταστάσεις μήκους 650 μ. με σταθεροποιημένο χώμα ήπιων αθλητικών δραστηριοτήτων (περπάτημα, τρέξιμο κλπ)


Υπαίθριος χώρος με όργανα γυμναστικής.


Ενα κυλικείο – αναψυκτήριο που θα εξυπηρετεί αθλητές και κοινό


τέλος στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθεί χώρος πράσινου και κάποιες θέσεις στάθμευσης στην είσοδο του κέντρου, καθώς ο κύριος όγκος στάθμευσης θα δημιουργηθεί σε διπλανό οικοδομικό τετράγωνο (όπως προβλέπεται από το σχεδιο πόλης και σε απόσταση περίπου 120 μ μικρότερη των 300 μ)


Η σύνδεση στους χώρους των εγκαταστάσεων θα γίνει μέσω εσωτερικού διαδρομών χωρίς εμπόδια και μεγάλες κλίσεις και φυσικά προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου