Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Grand Serai,Serai, μίλησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης την Πέμπτη 16/05/2019




Ο Γιαννιώτης υποψήφιος Ευρωβουλευτής Βακολίδης Νίκος ήταν εκεί και δήλωσε μεταξύ άλλων: "Το ερώτημα είναι : Μπορεί αυτή η Ευρώπη να αλλάξει; Πρέπει να αλλάξει.
Και ποιοι είναι αυτοί που θα το κάνουν αυτό; 



ΕΜΕΙΣ. Εμείς Θα αγωνιστούμε για να επιστρέψει η ελπίδα στους πολίτες αυτής της Ηπείρου αλλά και στους λαούς του κόσμου που υποφέρουν άδικα. Είμαστε εμείς, αυτοί που πιστεύουμε ότι υπάρχει
εναλλακτική. Έμεις δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό που συμβαίνει σήμερα . ΕΜΕΙΣ έχουμε MNHMH. Θυμόμαστε τις κατακτήσεις των Ευρωπαίων προοδευτικών. Νικήσαμε και θα ξανανικήσουμε το φασισμό και τον ρατσισμό, θεσμοθετήσαμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αναγνώριση του δικαιώματος της γυναίκας να ψηφίζει. Οι προοδευτικοί πολίτες τα κατάφεραν αυτά ,πίσω από άλλα κινήματα, με άλλα ονόματα τότε. Από εκεί προερχόμαστε και εκεί πηγαίνουμε. ΕΜΕΙΣ δεν θα αφήσουμε στη λήθη αυτά τα επιτεύγματα. ΕΜΕΙΣ έχουμε τη ΦΑΝΤΑΣΙΑ που απαιτείται απέναντι στα νέα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και τεχνολογικά δεδομένα για να θεμελιωθεί μια νέα Ευρώπη.
Χρειάζεται όμως και ΘΑΡΡΟΣ, εκείνο το θάρρος της αυτοκριτικής του προοδευτικού κόσμου. Κάποιοι από εμάς υποσχέθηκαν ρήξη αλλά τελικά υποτάχθηκαν στο σύστημα. Άλλοι έχουν ταχθεί υπέρ της εξόδου από την ΕΕ. Οι πρώτοι τροφοδοτούν τα κεντροδεξιά νεοφιλελεύθερα σχήματα . Οι άλλοι ενισχύουν τις θέσεις της άκρας δεξιάς.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτά τα λάθη και να αφήσουμε τις διαφορές μας να μας ενώσουν. ΕΜΕΙΣ μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να μετατρέψουμε τη διαφορετική οπτική γωνία για τον κόσμο που έχει ο καθένας μας σε μια ενοποιητική δύναμη αλλαγής και όχι σε αιτία διχόνοιας. Να προτάξουμε τη μία και μόνη εναλλακτική, τη Νέα Πράσινη Συμφωνία.
Η Ευρώπη αποδομείται και η χώρα ερημοποιείται. Σε αυτήν την έρημο όμως, φύτρωσε ένας σπόρος , αυτός των προοδευτικών δυνάμεων που θα φέρουν την πραγματική δημοκρατία στην Ευρώπη , την εξασφάλιση κοινής πράσινης ευημερίας πέρα από την φτώχεια και την εκμετάλλευση. Είμαστε όλοι απαραίτητοι σε αυτήν την προσπάθεια."

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου