Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Πώς θα γίνει η μερική αποδέσμευση λογαριασμών από την εφορία




Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους 




οι οποίοι είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις των οφειλών τους να κερδίζουν μερική άρση δέσμευσης του λογαριασμού τους σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των οφειλών τους.

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα σε μία δέσμη μέτρων που στόχο έχουν την ανακούφιση των πολιτών μετά από μία εποχή δημοσιονομικής πίεσης, αναφέρουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Με αυτή τη ρύθμιση, παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες που τηρούν τις ρυθμίσεις τους, με αίτησή τους προς τη φορολογική διοίκηση, να κερδίζουν σε μηνιαία βάση τη μερική άρση του κατασχεμένου λογαριασμού τους, σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των ρυθμίσεών τους. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται ηλεκτρονικά, προς διευκόλυνση των φορολογουμένων.

Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται ένα πρόσθετο κίνητρο στους οφειλέτες για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τη φορολογική διοίκηση και τη συνεπή τήρηση των ρυθμίσεών τους.


Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η επιβράβευση της συνέπειας των οφειλετών ως προς την εκπλήρωση των οφειλών τους, με τη μορφή εξασφάλισης μεγαλύτερης ρευστότητας, προκειμένου οι οφειλέτες να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες διαβίωσης του νοικοκυριού τους καθώς και τις ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησής τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου