Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Νίκος Έξαρχος για προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης Άλλοθι για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και προκλητική στήριξη του κεφαλαίου.





Σε συγκέντρωση στην Ανθούπολη μίλησε Παρασκευή βράδυ, 10 Μαΐου ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκος Έξαρχος. Δίνοντας το στίγμα των εξαγγελιών της κυβέρνησης μπροστά στις εκλογές δήλωσε: 


Καμία πραγματική ανάσα δεν πρόκειται να υπάρξει για το λαό όσο παραμένουν οι αιτίες που τον βουλιάζουν στα χρέη, στη φτώχεια και την ανασφάλεια. Αυτές τις αιτίες πρέπει να βάλει ο λαός στο στόχαστρό του, δυναμώνοντας το ΚΚΕ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού γονάτισε για 4 χρόνια το λαό, με τα μέτρα τριών μνημονίων, αφού διατήρησε και διατηρεί στο ακέραιο όλους τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους, αφού δέσμευσε έως το 2060 τη χώρα με ματωμένα υπερπλεονάσματα, μεγαλύτερα και από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές, καταφεύγει τώρα προεκλογικά, για ευνόητους λόγους, στη γνωστή τακτική «σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1».

Τα μέτρα αυτά χρησιμεύουν ως άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη διατήρηση των υπερπλεονασμάτων και των μνημονιακών νόμων, για την προκλητική στήριξη του κεφαλαίου. Κι αυτά όμως ακόμη τα μέτρα δεν θα παίρνονταν αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια οι αγώνες και η πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στους οποίους πρωτοστάτησε το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου