Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Μεγάλες επιτυχίες από το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων στο 85ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στην Παμβώτιδα





Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων αναδείχθηκε μεγάλος πρωταγωνιστής στη β΄ φάση του 85ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που διεξήχθη στην Παμβώτιδα, κατακτώντας στο σύνολο τέσσερα χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο. 



Η αυλαία των αγώνων έπεσε σήμερα το μεσημέρι, παρουσία εκατοντάδων θεατών στις κερκίδες του ΠΕΑΚΙ, με το αγώνισμα της Οκτακώπου των Παίδων, στο οποίο η κυριαρχία του Ομίλου ήταν εντυπωσιακή καθώς τα δύο πληρώματά του που έλαβαν μέρος κατέκτησαν την πρώτη και την τρίτη θέση με τον Ν.Ο. Ηγουμενίτσας να παίρνει τη δεύτερη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τόσο στις Οκτάκωπες όσο και στα υπόλοιπα αγωνίσματα πολλοί νεαροί Γιαννιώτες κωπηλάτες δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποδεικνύοντας με τις πρωτιές τους ότι αποτελούν μία πολύ ελπιδοφόρα «φουρνιά» αθλητών που είναι σίγουρο ότι θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια τόσο στους ελληνικούς όσο και στους διεθνείς στίβους.

Ο Ν.Ο.Ι εκτός από την Οκτάκωπο Παίδων κέρδισε επίσης το Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων, την Τετράκωπο μετά Παίδων και το Διπλό Σκιφ των Παίδων. Μετά την ολοκλήρωση και της β΄ φάσης το σωματείο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στους πίνακες της γενικής βαθμολογίας και των μεταλλίων. Πρωταθλητής και Πολυνίκης αναδείχθηκε ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης.

Τα μετάλλια
Πιο αναλυτικά, στη β΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας ο
Ν.Ο.Ι. κατέκτησε τα εξής χρυσά μετάλλια:
*Στο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων με τις Κων/να Σιατερλή – Κατερίνα Γκόγκου – Καλυψώ Μαργαρίτη – Αλίκη Γκρέμου.
* Στην Τετράκωπο μετά Παίδων με τους Σπύρο Γεωργίου – Θανάση Μάστακα – Τηλέμαχο Γκίνη – Ανδρέα Καρέτσο – Λάμπρο Μπότη (πηδαλιούχος).
* Στην Οκτάκωπο Παίδων με τους Αλέξη Βαρθολομαίο – Γιώργο Καππά – Λεωνίδα Κοπίδη – Αλέξανδρο Μάντζιο – Βασίλη Τηλέλη – Θανάση Σταμπούλη – Βασίλη Σαραλιώτη – Θοδωρή Παπαδιώτη – Ιάσονα Κιτσάκο (πηδαλιούχος).
Χάλκινο μετάλλιο, τέλος, κατέκτησε η δεύτερη Οκτάκωπος του Ομίλου με τους Νίκο Μπαλλά – Βασίλη Κυρίτση – Αποστόλη Σδράλη – Κώστα Τσακίρη – Παύλο Αναγνώστου – Θωμά Δάσκαλο – Βαγγέλη Κουτσαβέλη – Κώστα Τσαμπαλά – Θοδωρή Ζαγορίσιο (πηδαλιούχος).

Oι δηλώσεις
«Το τέλος του 85 ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας μας κάνει πολύ αισιόδοξους. Πολύ υψηλό το επίπεδο των παιδιών που συμμετείχαν σ’ αυτό, πολύ καλές οι επιδόσεις και αισιοδοξία ότι η Κωπηλασία θα έχει καλή συνέχεια σε διεθνές επίπεδο», τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς. \

Όσον αφορά στη διοργάνωση των αγώνων στα Γιάννενα, ο κ. Καρράς είπε ότι όλα πήγαν πολύ καλά προσθέτοντας πως «είμαστε σε μία διαρκή ανακατασκευή των εγκαταστάσεων και ευελπιστούμε ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για να είμαστε έτοιμοι για το Πανευρωπαϊκό Νέων στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή διοργάνωση και σ’ αυτό που θα κάνει τη χώρα μας και την πόλη των Ιωαννίνων γνωστή σ’ όλο τον κόσμο».

Ερωτηθείς για την πορεία του αθλήματος γενικά στη χώρα, ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ τόνισε ότι όλα πηγαίνουν πολύ καλά και παρέπεμψε στις συμμετοχές εθνικών αποστολών νέων και εφήβων αθλητών στα φετινά αντίστοιχα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα θα γιορτάσουμε καινούριες διεθνείς επιτυχίες.

Aπό την πλευρά της, η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις επιδόσεις των αθλητών του Ν.Ο.Ι., οι οποίες ήταν φέτος πολύ υψηλότερες σε σχέση με τα χρόνια που προηγήθηκαν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτή την ομάδα που έδειξε φέτος ότι πρωταγωνιστεί και να είστε σίγουροι ότι του χρόνου θα πάει ακόμα πιο ψηλά.

Είμαστε πρωταθλητές στην β΄ φάση των παίδων. Από τα πέντε χρυσά μετάλλια πέρυσι φτάσαμε φέτος αισίως στα 12. Είναι μεγάλη η διαφορά».

Η κ. Παλαιοπάνου απέδωσε την αγωνιστική άνοδο του Ν.Ο.Ι. στη σκληρή και συστηματική δουλειά που γίνεται από τη Διοίκηση και τους προπονητές του σωματείου οι οποίοι, όπως είπε, ανανεώνουν και δουλεύουν διαρκώς τις ομάδες ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.

Κληθείσα να σχολιάσει το «διάλειμμα» των λίγων ετών που έκανε ο Ν.Ο.Ι. όσον αφορά στην κατάκτηση των τίτλων του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος, η Πρόεδρός του σημείωσε πως «ήταν φυσικό κάποια στιγμή μετά από τόσα χρόνια να γίνει η ανατροπή.

Ήταν για μας ένα μεγάλο μάθημα, για να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να είμαστε ποτέ σίγουροι για τίποτα! Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης είναι μεγάλο και ισχυρό σωματείο, γι’ αυτό και πρωταγωνιστεί, όμως η ‘ψαλίδα’ κλείνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου