Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Τηρούνται οι δεσμεύσεις για τη «Μεταλλουργική»





Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν τους προηγούμενους μήνες, μετά από μία μακρά περίοδο απαξίωσης, το οριστικό λουκέτο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας στο Κεφαλόβρυσο του δήμου Πωγωνίου. 



Η νέα ιδιοκτησία της βιομηχανίας θυγατρική της Elval Halcor έχει θέσει στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη και ενίσχυση της πορείας της εταιρείας και ήδη έχει σχεδόν αντικατασταθεί το σύνολο του εξοπλισμού.

Επίσης, προς ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας, όπως ανέφερε άλλωστε και ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, τηρείται στο ακέραιο η αρχική δέσμευση της εταιρείας ότι η επιχείρηση θα ενισχυθεί με προσωπικό και μάλιστα αυτό θα αφορά μόνιμους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης τόνισε ότι η πορεία είναι παραπάνω από θετική, όπως και οι προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί.
Ο ίδιος άλλωστε έχει συναντηθεί με στελέχη της εταιρείας και όπως είπε, η παρουσία ενός τόσο μεγάλου ομίλου στη Μεταλλουργική, αποτελεί την καλύτερη δυνατή εγγύηση για την πορεία της στο μέλλον.
«Η πορεία είναι θετικότατη και θα έλεγα μάλιστα και πέραν των προσδοκιών που υπήρχαν στην αρχή. Έχουν δημιουργηθεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης για πολλά χρόνια με τις καλύτερες συνθήκες.
Ήδη γνωρίζω, ότι έχει αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός του εργοστασίου με επένδυση περίπου 3 εκ. ευρώ με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα αυτό.
Η λειτουργία του εργοστασίου παίζει τεράστιο ρόλο και για εθνικούς λόγους, στην εσχατιά της χώρας, δίπλα στα σύνορα με τη γειτονική Αλβανία και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί τηρούνται οι αρχικές δεσμεύσεις της εταιρείας και στο επίπεδο των προσλήψεων των υπαλλήλων, που είναι κατά κύριο λόγο μόνιμοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο κ. Καψάλης.
Στην τελευταία τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας οι μέτοχοι είχαν εγκρίνει το σχέδιο απόσχισης των περιουσιακών στοιχείων του υποκαταστήματος παραγωγής δισκίων κέρματος και δακτυλίων της εταιρείας σε νεοσυσταθείσα θυγατρική μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία.
Στόχος της Μεταλλουργικής είναι να καλύψει ανάγκες παραγωγής κερμάτων μέχρι 5.000 τόνους ετησίως. Σήμερα η εταιρεία έχει δύο ενεργά συμβόλαια (Τράπεζα Ελλάδος και Τράπεζα Κύπρου) και η παραγωγική ικανότητά της δεν ξεπερνά τους 500 τόνους ετησίως.


epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου